"Vem, kakšen je občutek, ko te vsakodnevno zbadajo glede telesa, in absolutno nikoli ne bi kritizirala ali odpustila zaposlenega zaradi njegove teže." Foto: AP

Tri nekdanje plesalke so pred kratkim dvignile prah s tem, ko so Lizzo med drugim obtožile spolnega, verskega in rasnega nadlegovanja, diskriminacije in ustvarjanja sovražnega delovnega okolja. Ameriška zvezdnica je končno le spregovorila glede obtožb Arianne Davis, Crystal Williams in Noelle Rodriguez in jih oklicala za neresnične. "Zadnjih nekaj dni je bilo izjemno težkih, razočarali so me. Moja delovna etika, morala in spoštljivost so bili postavljeni pod vprašaj. Moj značaj je bil kritiziran," je dejala 35-letnica in dodala, da se običajno na lažne obtožbe ne odzove, tokrat pa so te bile preveč nezaslišane, da jih ne bi obravnavala.

Sorodna novica Lizzo obtožena spolnega nadlegovanja in žaljenja svojih plesalk

"Te senzacionalistične zgodbe prihajajo od nekdanjih zaposlenih, ki so že javno priznale, da jim je bilo rečeno, da je bilo njihovo vedenje na turneji neprimerno in neprofesionalno," je v izjavi nadaljevala pevka in obenem poudarila, da jo pri opravljanju dela žene strast, glasbo in nastope jemlje zelo resno, saj želi dostaviti le najboljšo umetnost, ki predstavlja njo in njene oboževalce. "S strastjo pridejo trdo delo in visoki standardi. Včasih moram sprejeti težke odločitve, vendar nikoli ne želim, da bi se nekdo počutil neprijetno ali da ga ne bi cenili kot pomembnega dela ekipe," je še delila Lizzo, katere pravo ime je Melissa Viviane Jefferson, poroča BBC.

"Nočem, da bi name gledali kot na žrtev, vem pa tudi, da nisem zlobnica, kot so me ljudje in mediji predstavljali zadnjih nekaj dni. Zelo sem odprta glede svoje spolnosti in izražanja sebe, a ne morem dovoliti ljudem, da to odprtost izkoristijo, da me prikažejo kot nekoga, kar nisem," je povedala glasbenica, ki je še pristavila, da ničesar ne jemlje bolj resno kot spoštovanje, ki si ga ženske zaslužijo. "Vem, kakšen je občutek, ko te vsakodnevno zbadajo glede telesa, in absolutno nikoli ne bi kritizirala ali odpustila zaposlenega zaradi njegove teže," je še zaključila grammyjevka, ki je zagotovila, da ne bo dovolila, da bo to zasenčilo dobro delo, ki ga je opravila na svetu, obenem pa se je zahvalila vsem, ki so ji izrazili podporo.

"Verjamem, da se je sposobna spremeniti"

Tožnice so že komentirale njeno izjavo. "Želim, da je taka, kot je dejala, da je, ko sem jo prvič spoznala. Ne želimo, da je to nekakšna kampanja, ki bi uničila njo in njeno kariero, zgolj želimo, da je pravici zadoščeno in da se ljudi sliši. Verjamem, da se je sposobna spremeniti," je dejala Davis, ena izmed plesalk. Tako kot ona tudi Rodriguez ne misli, da je Lizzo "zlobnica", a želi, da odgovarja za vse, kar je storila in omogočila s tem, ko je ustvarila tako okolje. "Bila je travmatična izkušnja, nekaj, kar se dogaja prepogosto v industriji zabavništva, predvsem plesalcem. Stvari se morajo spremeniti, in upam, da se bo prevzela odgovornost za storjeno, vse pa se bo uredilo tako, da se nekaj takega ne bo več zgodilo," je še komentirala Williams, ki je dejala, da so sicer težave poskušale rešiti zasebno, vendar neuspešno, zato so se zatekle k zadnji možnosti – o tem so spregovorile javno.