Macaulay (na fotografiji iz leta 2004) naj bi bil le še bleda senca samega sebe. Foto: EPA
Macaulay (na fotografiji iz leta 2004) naj bi bil le še bleda senca samega sebe. Foto: EPA
Maca je popolnoma potrl konec razmerja z Milo Kunis, dodaten udarec pa so govorice o njeni zvezi z Ashtonom Kutcherjem. Foto: EPA

Pred dnevi so "rumeni" časopisi v ZDA in na Otoku obudili govorice iz začetka leta, da je igralec globoko zabredel v odvisnost od prepovedanih mamil in tablet proti bolečinam, zanje naj bi na mesec porabil več tisoč zelencev.

Pri National Enquirerju so zapisali: "Macaulay Culkin je odvisen od mamil, in to ga ubija." Dodali so še, da naj bi imel le še pol leta življenja. Neki "dobro obveščeni vir" pa je za časopis povedal, da se Mac obkroža z narkomani in pritlehneži, kar je "velika tragedija". Pred kratkim naj bi skoraj umrl zaradi prevelikega odmerka mamil, so še pisali.

Macaulayjeva predstavnica za medije Michelle Bega pravi, da gre za "popolno izmišljotino" in žalitev, njen varovanec naj ne bi imel nikakršnih težav. Medije je prosila, naj se vprašajo o kredibilnosti svojih virov in naj ne razširjajo naprej te uničujoče in žaljive zgodbe.

A Daily Mail se ne ozira na njen poziv, v nedeljo zvečer so objavili daljšo zgodbo o Culkinu, v kateri pišejo, da je "suh kot okostnjak", njegova koža pa je "prosojna kot papir". 31-letnik z deškim obrazom naj bi bil zdaj videtitako slabo, "da bi ga zlahka zamenjali s klatežem". Pa čeprav ima še iz otroških let bogastvo, ki se meri v milijonih dolarjev.

Slaba družba: Adam Green in Pete Doherty
Med njegovimi bližnjimi prijatelji naj bi bil po novem tudi Adam Green iz punkzasedbe Moldy Peaches, po Daily Mailu znan privrženec mamila ketamin, sicer pomirjevala za konje. Prav on naj bi spodbujal Culkina k rednemu uživanju tega mamila, igralca pa vpletel v krog prijateljev razvpitega britanskega rockerja in odvisnika Peta Dohertyja.

Vzroki za Culkinov propad naj bi tičali (tudi) v ljubezenski nesreči: konec leta 2010 sta se namreč po osmih letih razšla z Milo Kunis, ki naj bi se zdaj grela v objemu Ashtona Kutcherja. To je Maca menda dokončno pognalo čez rob.

Pri Daily Mailu iščejo vzroke tudi v družinskih nesoglasjih pri Culkinovih (Mac že leta nima stikov z nobenim od staršev) in še nekaj drugih usodnih dogodkih, ki so zaznamovali življenjsko pot. Med drugim je bil tudi on ena izmed prič v procesu proti Michaelu Jacksonu, ki je bil obtožen zlorabe več dečkov, a nato oproščen.