Madonna na prireditvi Met Gala leta 2017. Foto: Reuters
Madonna na prireditvi Met Gala leta 2017. Foto: Reuters

Madonnin menedžer in producent Guy Oseary je na Instagramu v sredo zvečer zapisal, da je morala 64-letna pevka v bolnišnico, a da se je njeno zdravje od takrat že izboljšalo. "V soboto, 24. junija, je Madonna zbolela za resno bakterijsko okužbo, zaradi katere je morala nekaj dni preživeti na intenzivni negi. Njeno stanje se zdaj izboljšuje, a zanjo še vedno skrbijo zdravniki. Pričakujemo, da bo popolnoma okrevala."

V četrtek so mediji nato poročali, da so pevko odpustili iz bolnišnice in da okreva v domačem okolju. V njen dom v New Yorku so jo odpeljali z zasebnim reševalnim vozilom.

Kaj je bil vzrok okužbe, še ni jasno.

Madonni so hitro okrevanje zaželela številna znana imena, med drugim tudi pevec The Weeknd in igralka Rosanna Arquette.

Madonna svoje zdravstvene težave le redko deli z javnostjo. Foto: AP
Madonna svoje zdravstvene težave le redko deli z javnostjo. Foto: AP

Turnejo bi morala začeti 15. julija

Oseary je v sredo tudi dodal, da je morala zvezdnica zaradi bolezni odpovedati oziroma odložiti vse svoje obveznosti, kar vključuje tudi koncerte v sklopu njene praznične turneje. Madonna bi morala namreč po poročanju ameriških medijev prihodnji mesec začeti koncertno turnejo z imenom Celebration, ki bi jo posvetila vsem svojim največjim uspešnicam, saj je namenjena slavju ob 40-letnici njene bogate pevske kariere. Njen prvi koncert bi moral biti 15. julija v Vancouvru, turnejo pa naj bi sklenila decembra v Amsterdamu. To bo že njena 12. turneja v karieri.

64-letna Madonna je v zadnjem času že imela nekaj zdravstvenih težav. Leta 2020 je morala na operacijo, s katero so ji zamenjali kolk, ki si ga je poškodovala med turnejo Madame X leto prej.

Madonna se je zapisala v glasbeno zgodovino s številnimi uspešnicami, kot so Vogue, Like A Virgin in Material Girl, pa tudi z izzivalnimi oblačili in videospoti. Pohvali se lahko tudi s sedmimi nagradami grammy.