Par se je poročil v ožjem krogu prijateljev in družine na Ibizi. Foto: Reuters
Par se je poročil v ožjem krogu prijateljev in družine na Ibizi. Foto: Reuters

Prvi smučarski zvezdnik sveta se je poročil z dolgoletno prijateljico Lauro Moisl v ožjem krogu prijateljev in družine na Ibizi, je poročala avstrijska tiskovna agencija Apa.

To je nov osebni dosežek za Avstrijca, ki niza zmage v smučanju. V veleslalomu letos ni imel prave konkurence. Dosegel je 13 zmag v letošnji zimi, s čimer je izenačil rekord Šveda Ingemarja Stenmarka in Avstrijca Hermanna Maierja. V svetovnem pokalu je dosegel 58 zmag, sedemkrat zapored je dvignil veliki kristalni globus v zrak, šestkrat pa se je razveselil tudi naslova svetovnega prvaka. Hirscher je izjemni karieri postavil piko na i v Pjongčangu - osvojil je dve zlati olimpijski medalji, slavil je v kombinaciji in v veleslalomu.

Novopečena zakonca Hirscher septembra tudi pričakujeta prvega otroka. Za zdaj še ni znano, ali bo Hirscher nadaljeval kariero ali ne. Avstrijski zvezdnik je za 4. julija sklical novinarsko konferenco v Fuschl am Seeju, kjer bo povedal za svoje nadaljnje načrte.

"Prava avantura se je začela," je ob objavi fotografije, na kateri skupaj z Lauro v dlaneh držita par otroških čevljev, na Instagramu pripisal 29-letni Avstrijec. Paru družbo na fotografiji delata njuna štirinožna prijatelja.

The real adventure starts right now.

A post shared by Marcel Hirscher (@marcel__hirscher) on May 14, 2018 at 8:00am PDT