V filmu The Way Martin in Emilio igrata očeta in sina. Foto: EPA
V filmu The Way Martin in Emilio igrata očeta in sina. Foto: EPA

"Ko si odvisnik, čustveno ne odraščaš. Ko se očistiš in strezniš, začneš na točki, na kateri si začel uživati mamila in alkohol. Čustveno si ohromljen," je igralec povedal za prilogo britanskega časopisa Daily Telegraph.

Tudi 70-letni Sheen je šel skozi podobne težave, zato priznava: "Poznam pekel, v katerem živi. Tudi jaz sem imel psihotične izpade v javnosti. En od njih je bil posnet - to je uvodni prizor v filmu Apokalipsa zdaj ... Vem, kaj Charlie prestaja. In ko storiš nekaj takega, kar je ušlo izpod nadzora, je to najtežje. Moraš biti pogumen."

"Vera lahko pomaga vsem"
Potrebna sta pogum in vera, je dodal predani katoličan, ki je svoj zadnji film The Way, v katerem igra skupaj s sinom Emilom Estevezom (49), tudi sam napisal in režiral. "Vera lahko pomaga nam vsem. Odvisnost je temna stran, je odraz obupa. In hrani jo vsa druga negativnost," je za omenjeni časopis povedal Sheen.

Estevez je optimističen glede bratovih težav. "Upanje vedno umre zadnje in toliko primerov poznamo, ko so se ljudje izvlekli iz sranja in se na novo rodili," je povedal za Sunday Times. "Tako da molite zanj in upajte, da bo prišel tisti trenutek jasnosti."

Martin Sheen, njegovo pravo ime je Ramón Gerardo Antonio Estévez, je oče igralcev Emilia, Ramona, Carlosa Irwina Esteveza (to je pravo ime Charlieja Sheena) in igralke Renee Estevez.