Pompeo, ki je bil pred tem med letoma 2017 in 2018 direktor Cie, je v intervjuju za New York Post povedal, da se je celo življenje boril s kilogrami in dietami, da pa je bila točka preloma, ko je 14. junija lani stopil na tehtnico in se zgrozil, ko je videl, da tehta 130 kilogramov.

"Danes je dan," je takrat dejal 58-letni Pompeo svoji soprogi Susan ter začel vsakodnevno telovaditi in se pravilno prehranjevati in "kilogrami so se kar začeli topiti".

Namesto, da bi najel osebnega vaditelja ali nutricionista, si je v kleti postavil domač fitnes z napravo za hojo in dvigovanje uteži. "Skušal sem iti dol kake petkrat, šestkrat tedensko in se potiti kake pol ure. Nobena znanost. Nobenega trenerja, nobenega nutricionista. Samo jaz," je povedal.

Namesto testenin – solata in beljaki

Kot je dejal, se je začel postopoma rediti med delom v pisarni, ko je med dolgimi delovniki in poslovnimi potovanji pogosto posegel po hitri hrani.

"Vprašajte kogar koli iz moje ekipe, pa vam bodo točno povedali, kaj sem počel: naročal cheeseburgerje v hotelsko sobo. Potem sem šel nazaj v sobo, še naprej delal in jedel moj burger. To je bil moj vzorec."

Pompeo je bil državni sekretar pod Trumpom v letih 2018–2021. Foto: AP
Pompeo je bil državni sekretar pod Trumpom v letih 2018–2021. Foto: AP

Zdaj preživi več časa s svojo družino in ob družinskih kosilih, kjer posega po bolj zdravi hrani.

"Omleta iz beljakov in puranova slanina," je razkril. "Naša družina se vedno zbira ob hrani. Italijani smo in radi se usedemo skupaj ob dobrem obroku testenin in kruha in sirov in sladic. Še vedno bomo uživali v teh velikih obrokih z družino in prijatelji, le, da bom zdaj jaz tisti, ki bom rekel, da bom raje solato."

Ključna je disciplina

Pri tem je nekdanji državni sekretar še poudaril pomen discipline in pravilnega miselnega pristopa pri hujšanju.

"Resnica je, da sem se celo življenje boril s tem, kako shujšati. V 11 letih sem se zredil za skoraj 45 kilogramov," je dejal.

"Zame je pomembno, da najdeš pravi recept in da si dovolj discipliniran, da se ga držiš. Nihče ne želi priznati, da se je zredil ali da je predebel, tudi, če vsi znaki kažejo nasprotno."

Pompeo je še dejal, da ko je enkrat postalo opazno, da je precej shujšal, so na družbenih omrežjih mnogi ugibali, da je bolan ali da ima raka.

"Nihče pa me ni poklical in me preprosto vprašal, hej, kaj se je zgodilo?"

Američan pravi, da upa, da bo njegova zgodba navdihnila še ostale s podobnimi cilji.

"Težko je in ne traja večno. Nobenih zagotovil ni, da bom ostal pri tej teži, a če se zavedate, da se dobre stvari lahko zgodijo, če ste vztrajni, lahko uspe tudi vam. Obleke mi bolje stojijo, imam več energije ... Hočem biti s svojo družino in dočakati, upam, veliko vnukov," je sklenil.