Tako je postal prvi iz ožjega kroga nekdanjega predsednika Donalda Trumpa, ki bo pisal o svojih izkušnjah med Trumpovim predsedovanjem.

Mike Pence, nekdanji guverner Indiane in nekdanji Trumpov podpredsednik, je član skrajno konservativne republikanske skupine Tea Party. Foto: Reuters
Mike Pence, nekdanji guverner Indiane in nekdanji Trumpov podpredsednik, je član skrajno konservativne republikanske skupine Tea Party. Foto: Reuters

Penceova avtobiografija naj bi izšla leta 2023. CNN poroča, da je pogodba vredna "sedem številk", nekje med tremi in štirimi milijoni dolarjev.

"Hvaležen sem, da lahko ameriškemu ljudstvu povem zgodbo svojega življenja v javnih službah, od službovanja v kongresu do guvernerja Indiane in podpredsednika ZDA," je dejal Pence v izjavi. "Veselim se sodelovanja z izjemno ekipo pri Simon & Schuster, s pomočjo katere povabim bralce na potovanje iz mesteca v Indiani do Washingtona."

Avtobiografska dela naj bi pripravljali še drugi, tudi Mike Pompeo
Iz založbe Simon & Schuster so v sredo sporočili, da je Pence podpisal pogodbo za še eno knjigo, vendar podrobnosti niso navedli. Pence je tak prvi iz Trumpove administracije, ki bo avtobiografsko opisal čas njegovega predsedstva. Obenem pa Guardian poroča, da knjige pripravljata tudi nekdanja svetovalka Bele hiše Kellyanne Conway in nekdanji državni sekretar Mike Pompeo.

V spominih bodo verjetno opisane napetosti, s katerimi se je spoprijemal nekdanji podpredsednik, ko je odklonil Trumpovo zahtevo, naj pomaga razveljaviti volilne izide. Med demokrati in drugimi, ki so nasprotovali Trumpu, je Pence veljal za Trumpovega zvestega zaveznika. Medtem pa so Trumpovi privrženci in Trump od njega zahtevali, naj ne prizna Bidnove zmage. Trumpovi podporniki so ob vdoru v kongres pozivali tudi k obešenju Pencea.

Založniki obljubljajo več razkritij
Dana Canedy
, podpredsednica podjetja Simon & Schuster, je dejala, da bo Penceova knjiga "polna razkritij", ne da bi posebej povedala, ali bo govoril o dogodkih 6. januarja, torej o vdoru v kongres.

"Življenje in delo podpredsednika Pencea, njegovo krščansko potovanje, izzivi in ​​zmage, s katerimi se je soočil, in lekcije, ki se jih je naučil, pripovedujejo ameriško zgodbo o javnih službah v času izjemnega zanimanja javnosti za našo vlado in politiko," pravi Dana Canedy. "Njegova avtobiografija, polna razkritij, bo knjiga o enem najpomembnejših predsedstev v ameriški zgodovini," je še dejala po poročanju Guardiana.