Pridružil se mu je
Pridružil se mu je "drugi sin". Foto: Reuters

Množici imen na hollywoodskem Pločniku slavnih se je pridružil tudi Eugene Levy. Čast je sprejel tako ob navzočnosti družine iz resničnega življenja kot tudi članov družine iz filmov in serij, v katerih je igral.

Catherine O'Hara z njim igra v njegovi seriji. Foto: Reuters
Catherine O'Hara z njim igra v njegovi seriji. Foto: Reuters

Njegovo ime je napovedala hči Sarah Levy, v govoru pa se je igralec poklonil tudi svoji ženi Deborah Divine. "Svojega imena na Hollywood Boulevardu ne moreš imeti, ne da bi ti nekdo ščitil hrbet – in Debs to dela že 47 let. Brez tebe ne bi bilo zvezde," je povedal v govoru in se pošalil, da je "dobiti zvezdo na hollywoodskem Pločniku slavnih najdlje od Hamiltona v Ontariu", poroča BBC.

"Moj sin Daniel danes žal ni mogel biti tukaj," je dejal kanadski zvezdnik in pojasnil, da snema v Bolgariji, dodal pa je, da se mu je pridružil "drugi sin". Ob strani mu je namreč stal Jason Biggs, ki je v franšizi filmov Ameriška pita upodobil sina Jima. "Všeč mi je, da si tu," je nadaljeval 77-letni Levy, ki je v filmih igral Noaha Levensteina, očeta glavnega junaka – od takrat je že 25 let.

Poleg Biggsa se mu je pridružila tudi Catherine O'Hara, njegova žena iz z emmyjem nagrajene komične serije Schitt's Creek, ki jo je ustvaril prav s svojim sinom Danielom. "Vsi poznamo in imamo radi Eugena Levyja zaradi njegove izvirne, k razmišljanju spodbujajoče, iskrene in izredno smešne zabave, s katero nas obdaruje vsa ta leta," je poudarila igralka, ki je Levyja opisala tudi kot "kavalirja v vseh pomenih besede". Prejemnik zvezde je še poudaril, da ga je življenje, ki ga je posvetil temu, da je ljudi nasmejal, močno nagradilo.