Več plesalcev, ki sicer plešejo v BBC-jevi oddaji Strictly Come Dancing, je namreč med poletnim premorom sodelovalo na nizu z oddajo nepovezanih, a plačljivih dogodkov (vsak udeleženec je za t. i. plesni konec tedna odštel 500 funtov). Šlo je za tridnevna druženja, nastope in ples, na katerem so sodelovali znani obrazi iz oddaje, kot so Giovanni Pernice, Kai Widdrington in že omenjena Bychkova, med oglaševanimi nastopajočimi pa so bili tudi nekateri drugi plesalci, na primer Amy Dowden, Gorka Marquez in Karen Hauer.

BBC-jeve producente je po navedbah britanskega tabloida The Sun zmotilo, da so bile pri oglaševanju "druženja z zvezdami" uporabljene vzporednice s samo oddajo, začenši s plakati, ki so spominjali na promocijsko gradivo iz oddaje. Poleg tega so se, še poroča The Sun, vsi plesalci s podpisom pogodbe z BBC-jem zavezali, da sodelovanja pri oddaji ne bodo izkoriščali v komercialne namene, organizatorji dogodka pa so, seveda, sodelujoče napovedovali prav kot "zvezdnike serije Strickly Come Dancing".

Britanska nacionalna televizija je zato že začela postopke preverjanja, ali niso plesalci kršili pogodbe.

V Ukrajini rojena Nadiya Bychkova, ki z BBC-jem pri oddaji Strictly Come Dancing sodeluje od leta 2017, je ena prepoznavnejših plesalk v oddaji. Več let je bila razpeta med Londonom in Novo Gorico, kjer sta si z zdaj že nekdanjim partnerjem Matijo Škarabotom ustvarila dom in družino. Na začetku leta sta se z nogometašem sicer razšla, še naprej pa skupaj skrbita za hčerko Milo, ki skupaj z očetom in babico, Nadiyino mamo, živi v Sloveniji.

Pred nekaj tedni se je sicer Nadiya v javnosti prvič pojavila z novim partnerjem, plesalcem Kaijem Widdringtonom, ki se ga je omenjalo kot enega od razlogov za razpad zveze s Škarabotom. 26-letni Widdrington in 32-letna Bychkova sta nato prejšnji teden zaljubljena pozirala na rdeči preprogi ob premieri serije House Of The Dragon (Hiša zmaja), predzgodbe priljubljene nadaljevanke Igra prestolov.

Plesalka je na svojem Instagramu objavila videoposnetek, na katerem se sprehaja po večernem Londonu in konča v objemu svojega novega izbranca.

BBC sicer v novi sezoni plesa z zvezdami načrtuje več posebnih oddaj, med drugim tudi ples v živo v dvorani v Blackpoolu, kar bo del širšega praznovanja 100-letnice obstoja televizije, poroča Daily Mail.