Jeff in MacKenzie Bezos sta bila poročena 25 let. Foto: MMC RTV SLO
Jeff in MacKenzie Bezos sta bila poročena 25 let. Foto: MMC RTV SLO

54-letni Bezos je prek Twitterja v skupni izjavi sporočil, da sta se s soprogo MacKenzie (48), s katero sta poročena 25 let, po poskusnem obdobju ločenega življenja odločila za ločitev.

Milijarder sicer poudarja, da je ločitev sporazumna in poteka v prijateljskem duhu. "Čutiva se neverjetno srečna, da sva našla drug drugega, in sva globoko hvaležna za prav vsako od let, ki sva jih preživela skupaj," je zapisal.

"Tudi če bi vedela, da se bova po 25 letih razšla, bi vse skupaj še enkrat ponovila."

Zakonca sta lani lansirala svoj dobrodelni sklad Day One Fund, iz njune izjave pa je razbrati, da bosta na projektu še naprej delala skupaj.

Imata predporočno pogodbo?

Zdaj že odtujeni par se je spoznal v New Yorku, ko je bil on še podpredsednik investicijskega sklada in je z MacKenzie opravil pogovor za delovno mesto.

Poročila sta se leta 1993, pustila vsak svojo službo na Wall Streetu in se preselila v Seattle, kjer je Bezos odprl spletno knjigarno, s katero se je Amazon pravzaprav rodil, MacKenzie pa si je zgradila kariero kot pisateljica.

Paru so se v zakonu rodili štirje otroci, glede na to, da je Bezos težak 145,18 milijard dolarjev, pa se vsi sprašujejo, ali je Bezos podpisal predporočno pogodbo.