Bezosu se je premoženje zaradi rasti vrednosti delnic Amazona povečalo z lanskih 78,5 na letošnjih 160 milijard dolarjev. Foto: Reuters
Bezosu se je premoženje zaradi rasti vrednosti delnic Amazona povečalo z lanskih 78,5 na letošnjih 160 milijard dolarjev. Foto: Reuters

Ustanovitelj Microsofta Gates na drugem mestu zaostaja za 63 milijard, največji skok v premoženju pa je uspel Jacku Dorseyju, direktorju Twitterja in podjetja za plačilne storitve Square, čigar premoženje je od lani zaradi rasti vrednosti delnic podjetja Square poskočilo za 186 odstotkov, na 6,3 milijarde dolarjev.

Najbolj je upadlo premoženje Georgea Sorosa, ki je 18 milijard dolarjev svojega denarja dal svojim dobrodelnim fundacijam in ima zato pod palcem "le še" 8,3 milijarde dolarjev. Predsednik ZDA Donald Trump je tako kot lani "vreden" 3,1 milijarde dolarjev, vendar je zdrsnil za 11 mest, na 259. mesto.

2,1 milijarde za uvrstitev na lestvico
Letos je bilo treba za uvrstitev na lestvico 400 najbogatejših imeti najmanj 2,1 milijarde dolarjev premoženja, kar je 100 milijonov dolarjev več kot lani. Letos kar tretjina ameriških milijarderjev ni uvrščena na lestvico najbogatejših.

Teh 400 najbogatejših Američanov je skupaj vrednih 2.900 milijard dolarjev, kar je sedem odstotkov več kot lani. Povprečno premoženje uvrščenega na lestvici je z lanskih 6,7 milijarde dolarjev naraslo na 7,2 milijarde.