Naomi Cambell peljejo na zaslišanje na sodišče. Foto: EPA
Naomi Cambell peljejo na zaslišanje na sodišče. Foto: EPA
Naomi je stara znanka policije.
Naomi so prijeli v četrtek dopoldne takoj po prijavi napada. Foto: EPA

Naomi je prej gospodinjo še obtožila kraje svojih hlač, ki jih nikakor ni našla za nastop pri Oprah. Gospodinjo so v bližnji bolnišnici oskrbeli s štirimi šivi. Policija je Cambellovo kmalu potem prijela in jo izročila sodišču.

Na sodišču
Tožilec je zahteval 3.500 dolarjev varščine in odvzem potnega lista. Naomin odvetnik je višino varščine označil za žalitev, saj je samo njeno stanovanje vredno 3 milijone dolarjev in na leto zasluži več milijonov. Odvzem potnega lista pa je označil kot nepotreben: "Naomi je ena najbolj prepoznavnih in pomembnih modelov na svetu in najverjetneje ni kraja na svetu, kjer je ne bi prepoznali."

Sodišče se je v četrtek popoldne odločilo za predlagano varščino, medtem ko je manekenka lahko obdržala britanski potni list, kar ji bo omogočilo nadaljnje delo. Med drugim načrtuje prihodnji teden obisk Južnoafriške republike in srečanje z Nelsonom Mandelo.

Stari grehi
Naomi je že dolgo znana po nagli jezi in je bila v preteklosti že obtožena tovrstnih napadov. Leta 2003 jo je zelo podobnega napada z metanjem telefona obtožila tajnica, leto pozneje pa jo je tožila sobarica zaradi klofute. Leta 1998 je priznala, da je pretepla pomočnika na snemanju filma v Kanadi.

Živahni supermodel, ki so jo odkrili pri 15-ih letih, slovi po svojih izbuhih jeze in žaljivem vedenju. V preteklosti se je bojevala tudi z odvisnostjo od kokaina.