Naomi Osaka je v letu 2019 kot prva azijska igralka stopila na vrh teniške lestvice ATP, vendar v zadnjih letih ni našla prave forme. Foto: Reuters
Naomi Osaka je v letu 2019 kot prva azijska igralka stopila na vrh teniške lestvice ATP, vendar v zadnjih letih ni našla prave forme. Foto: Reuters

"Komaj čakam, da se vrnem na igrišče, a tukaj je majhna življenjska posodobitev za leto 2023," je 25-letnica zapisala na družbenih omrežjih in objavila fotografije ultrazvoka.

Oče otroka je po navedbah revije People 25-letni ameriški raper Cordae, s katerim sta par od leta 2019.

Štirikratna zmagovalka turnirjev za grand slam je sicer na svetovni lestvici zdrsnila z najvišjih mest, saj je na teniških igriščih nazadnje nastopila septembra lani.

Pred dnevi je sporočila, da je prav tako ne bo na prvem koledarskem turnirju za grand slam v Avstraliji. Naomi Osaka je imela v preteklosti tudi težave s psihičnim zdravjem, zato so številni mediji že ugibali o koncu kariere.

"Zadnjih nekaj let je bilo milo rečeno zanimivih, vendar ugotavljam, da so najzahtevnejša obdobja v življenju morda najzabavnejša. Teh nekaj mesecev odsotnosti od športa mi je res dalo novo ljubezen in spoštovanje do igre, ki sem ji posvetila svoje življenje," je zdaj sporočila Osaka.

Tenisačica je veliko pozornosti pritegnila leta 2021 na Odprtem prvenstvu Francije, ko se zaradi psihičnih težav ni želela udeleževati novinarskih konferenc, nato pa je po grožnji organizatorjev z izključitvijo kar sama odstopila in spregovorila o težavah z depresijo, s katero se je začela spopadati leta 2018.

Osaka si želi, da jo otrok vidi igrati

Japonsko zvezdnico bomo po rojstvu otroka lahko očitno znova gledali na teniških igriščih, saj je napovedala vrnitev za odprto prvenstvo Avstralije 2024.

Tudi upokojitve očitno še ne bo kmalu. "Ena izmed stvari, ki se jih veselim, je, da bo moj otrok gledal eno izmed mojih tekem in lahko rekel 'to je moja mama'," je med drugim zapisala na Twitterju.