Zaradi operacije in okrevanja se je za nekaj časa umaknila iz javnega življenja. Foto: AP
Zaradi operacije in okrevanja se je za nekaj časa umaknila iz javnega življenja. Foto: AP

Britanska vojska je poskrbela za pravo zmedo. Napovedala je namreč, da bo Kate 8. junija sodelovala na vajah za t. i. pozdrav zastavi, to pa naj bi bila njena prva uradno potrjena javna obveznost po operaciji sredi januarja. Njene udeležbe pa v kraljevi palači niso potrdili.

O javnih nastopih tako princese kot njenega soproga, prestolonaslednika Williama, javnost namreč obvešča Kensingtonska palača, ki običajno to stori bližje datumu samega dogodka.

Vojska je tako ponoči že odstranila napoved njene udeležbe.

Sorodna novica Britanci zaskrbljeni: kaj se dogaja s Kate Middleton?

Še vedno pa ostaja informacija, da kralj Karel III. na dejanski paradi v njegovo čast 15. junija bo prisoten, čeprav je tudi sam zaradi zdravljenja za rakom okrnil javne obveznosti.

Poplava govoric

Kate, soprogo prestolonaslednika Williama, so v javnosti nazadnje videli za božič, nato pa je januarja prestala abdominalno operacijo, ki glede na zagotovila palače ni bila povezana z rakom. Bolnišnico je zapustila 29. januarja, odtlej pa okreva večinoma na domu svoje družine v Windsorju. K javnim obveznostim naj bi se vrnila šele po veliki noči.

Ameriški medij TMZ je pred kratkim objavil njeno prvo fotografijo po dolgem času, na kateri so jo ujeli na sovoznikovem sedežu blizu gradu Windsor. Namesto da bi ta fotografija pomirila različne govorice, je po poročanju medijev med nekaterimi še okrepila ugibanja in domneve – predvsem na družbenih omrežjih so se v zadnjem času začele širiti različne teorije zarote, povezane z njeno odsotnostjo.