Jeff Bezos je nekdanji ženi in njenemu novemu izbrancu že čestital. Foto: EPA
Jeff Bezos je nekdanji ženi in njenemu novemu izbrancu že čestital. Foto: EPA

Ločitvena poravnava z ustanoviteljem Amazona Jeffom Bezosom, največja v zgodovini, je bila sklenjena predlani, Scottova pa je zdaj zvestobo obljubila Danu Jewettu, profesorju kemije.

Poučuje na zasebni šoli Lakeside v Seattlu, ki jo obiskujejo tudi otroci iz njenega prvega zakona.

Sorodna novica Jeff Bezos se umika s čela Amazona

Novico je objavila spletna stran dobrodelne iniciative Giving Pledge, prek katere 50-letnica, ki je ob razhodu dobila 25 odstotkov skupnih delnic v Amazonu oz. štiriodstotni lastniški delež, razdeljuje svoje bogastvo. Odzval se je tudi njen nekdanji mož: "Dan je sijajen človek in zelo sem srečen zanju," je zapisal Bezos.

Zaradi krize še bogatejši

Čeprav ga je s prestola bogatašev izrinil Elon Musk in se bo še letos umaknil s položaja izvršnega direktorja podjetja Amazon, ki ga je ustanovil pred skoraj 30 leti, si je Bezos med epidemijo covida dodatno okrepil položaj enega najbogatejših ljudi na svetu, tudi zaradi porasta spletnih nakupov ob zaprtju fizičnih trgovin.

Tudi premoženje Scottove je v zadnjem letu poskočilo na 60 milijard ameriških dolarjev (50 milijard evrov), del tega denarja pa je v zadnjih mesecih razdelila različnim dobrodelnim organizacijam v ZDA.