Raper je sobotni koncert že odpovedal, ali bo turneja v prihodnjih tednih potekala brez njega, pa še ni znano. Foto: Reuters
Raper je sobotni koncert že odpovedal, ali bo turneja v prihodnjih tednih potekala brez njega, pa še ni znano. Foto: Reuters

Policijska uprava mesta Auburn je potrdila, da so Nellyja po zaslišanju, ne da bi ga česar koli obtožili, izpustili iz pripora. Nelly je takoj po prihodu iz pripora zanikal, da je na prostosti, ker je plačal varščino. Pojasnil je, da se bo preiskava sicer nadaljevala, vendar pa mu ni bilo treba plačati varščine, saj ga niso ničesar obtožili.

Sporni dogodek, ki naj bi se zgodil v petek v Auburnu v Washingtonu, je raper komentiral tudi na Twitterju. "Naj povem, da sem zaradi lažnih obtožb več kot šokiran. Sem popolnoma nedolžen. Prepričan sem, da bo kmalu zelo jasno, da sem žrtev lažnih navedb," je zapisal raper s pravim imenom Cornell Haynes Jr.

Na Twitterju se je opravičil tudi svoji družini: "Za sramoto, ki sem jim jo povzročil, bi se rad opravičil svojim bližnjim, prav tako pa bi se rad opravičil, ker sem se spravil v položaj, zaradi katerega sem postal žrtev laži in obrekovanj." Svojim oboževalcem se je zahvalil za vso podporo in dodal, da bo izkoristil vse pravne možnosti, da bo ovrgel obtožbe.

Že preden so raperja izpustili iz pripora, je njegov odvetnik Scott Rosenblum poudaril, da je njegov klient "žrtev popolnoma izmišljene navedbe", in napovedal, da bo na prostost odkorakal brez vložene obtožnice, še poroča BBC.

42-letnik je trenutno na turneji s kantridvojcem Florida Georgia Line in skupino Backstreet Boys, včerajšnji nastop v Ridgefieldu pa je zaradi Nellyjeve aretacije odpadel.