Nicole je s Trierjem leta 2003 posnela film Dogville, v katerem igra spolno sužnjo, tokrat pa je vlogo zavrnila. Foto: EPA
Nicole je s Trierjem leta 2003 posnela film Dogville, v katerem igra spolno sužnjo, tokrat pa je vlogo zavrnila. Foto: EPA

Film, v katerem se med drugim pojavita Uma Thurman in Shia LaBeouf, govori o erotičnem prebujenju ženske, ki jo upodablja že stalna igralka Larsovih filmov Charlotte Gainsbourg. Protagonistka samskega moškega, ki ga igra Stellan Skarsgård, popelje po svoji seksualni zgodovini od otroštva do srednjih let.

V filmu tako ne bo manjkalo erotičnih prizorov, za katere pa režiser Lars Von Trier zahteva, da so nezaigrani. Zaradi tega so številni zvezdniki, ki jih je vabil k sodelovanju, ponudbo zavrnili. Zadnja v njihovi vrsti je 45-letna Avstralka, ki je vlogo sprva sprejela, ko pa je ugotovila, da Trier s spolnimi odnosi pred kamero misli zares, je odpovedala sodelovanje. Kidmanova razloga za odhod sicer še ni potrdila, poroča The Sun.

Sodelovanje v pornografskem filmu pa ne moti zvezdnika Transformerjev, ki je o Nimfomanki povedal tole: "Film je, kar mislite, da je. To bo divji film. Na vrhu scenarija je tako opozorilo, v katerem je v bistvu zapisano, da je vse, kar delamo, zares. Vse, kar je prepovedano, bomo posneli z zamegljeno kamero. Sicer pa se vse dogaja zares." Vloge naj bi si LaBeouf želel tako močno, da je režiserju poslal celo amaterski posnetek sebe in svojega dekleta med seksom.

Von Trier bo posnel dve različici Nimfomanke: eksplicitno za svoje zveste oboževalce in bolj cenzurirano za kinematografe. Film bo premiero dočakala maja 2013.