Nicole do Toma ne čuti nikakršne zamere. Foto: EPA
Nicole do Toma ne čuti nikakršne zamere. Foto: EPA
Nicole Kidman in Keith Urban
O odnosu s Keithom je dejala: 'Noro sem zaljubljena vanj, zato bi lahko z njim živela kjer koli in zanj naredila kar koli.' Foto: EPA

43-letna Avstralka, ki je bila za vlogo v filmu Rabbit Hole nagrajena z nominacijo za oskarja, je priznala, da je bilo obdobje pred desetimi leti najtežje v njenem življenju. Ločitev od zvezdnika Toma Cruisa leta 2001 jo je "zelo prizadela", je dejala in priznala, da je bilo to, da je bila del enega najprepoznavnejših hollywoodskih parov, zelo stresno.

"Kar naprej sem mislila, da se moram žrtvovati, da sem lahko gospa Cruise. A še danes mislim, da sva imela zelo lep zakon, ki pa se je preprosto iztekel. Nikoli si nisem želela postati slavna, a sem bila tudi to zaradi ljubezni pripravljena sprejeti. Še danes bi iz ljubezni storila vse, saj je navsezadnje to tisto, kar je resnično pomembno," je Nicole dejala za revijo Marie Claire.

Ni želela posneti filma
Še težje pa ji je bilo, ker je v času ločitvenega postopka snemala film Ure do večnosti. Spominja se: "Za nič mi ni bilo mar, včasih me je prijelo, da filma sploh ne bi začela snemati." Svoje misli je zaupala tudi producentom, a ji tega seveda niso dovolili. "Tako sem se morala spraviti v Anglijo in se postaviti pred kamero." Izplačalo se je, saj je prav za upodobitev Virginie Wolff prejela oskarja za najboljšo žensko vlogo.

O Tomu še zdaj ne najde žal besede. Pohvalila ga je za delavnost in predanost pri filmu Široko zaprte oči Stanleyja Kubricka, ki sta ga snemala skupaj. "Ubogi Tom, temu filmu se je povsem posvetil, saj ni želel razočarati velikega Stanleyja," je dejala Kidmanova.

Srečno življenje na podeželju
Danes so hudi časi že daleč za njo, saj je srečno poročena z avstralskim zvezdnikom countryja Keithom Urbanom, s katerim imata dve hčeri, dveletno Sunday Rose in enomesečno Faith, ki jo je rodila nadomestna mati. Družina živi na samotnem posestu sredi Tennesseeja.

Nicole je dejala, da je bilo skrivati novico o Faith zelo težko. "Tako sem se veselila njenega rojstva, da sem želela to 'raztrobiti' vsemu svetu, a nisem mogla. S Keithom sva se namreč dogovorila, da je to samo najina stvar." Iz zakona s Tomom ima še dva posvojena otroka, 18-letno Bello in 15-letnega Connorja.