V preteklem tednu so se pojavila namigovanja, da DeGeneresova razmišlja o prekinitvi oz. koncu svoje oddaje. Foto: Reuters
V preteklem tednu so se pojavila namigovanja, da DeGeneresova razmišlja o prekinitvi oz. koncu svoje oddaje. Foto: Reuters

Govorice o neprimernem obnašanju 62-letne voditeljice niso nič novega, vendar v zadnjem času dobivajo nove razsežnosti. Po številnih očitkih o nadlegovanju in drugih nepravilnostih je morala produkcijska hiša Warner Bros Television sprožiti notranjo preiskavo. Kmalu zatem so se pojavile še govorice o neprimernem obnašanju vodilnih producentov oddaje, trem očitajo celo spolno nadlegovanje, piše Independent. DeGeneresova, katere oddaja je v zadnjih 17 letih prejela številne nagrade, se je v objavljenem čustvenem sporočilu zavezala spremembam. "Vsi moramo biti bolj ozaveščeni glede tega, kakšen vpliv imajo lahko naše besede."

James Corden. Foto: Reuters
James Corden. Foto: Reuters

Na družbenem omrežju Twitter se je kljub temu že razširil ključnik #ZamenjajEllen, v okviru katerega uporabniki nizajo predloge, kdo bi moral sesti na voditeljski stolček. Med drugim so predlagali pevca Harryja Stylsa, nekdanjo prvo damo Michelle Obama, komičarko Wando Sykes, največ pa jih naslednika vidi v voditelju The Late Late showa na mreži CBS Jamesu Cordnu. Tudi vodilni na mreži, kjer je dolga leta kraljevala Ellen, vidijo Cordna kot "dolgoročnega naslednika". "James Corden je bil pod drobnogledom kot mogoči naslednik priljubljene voditeljice, še preden so na dan prišle govorice in obtožbe," je pojasnil vir za tabloid The Sun. "Težave, s katerimi se The Ellen DeGeneres Show spoprijema, so vse skupaj pospešile in spodbudile ustvarjalce, da začnejo v prihodnost gledati že danes," je dodal.

Britanski komik in voditelj je postal še posebej priljubljen s segmentom svoje oddaje, imenovanim Carpool Karaoke, kjer med vožnjo gosti različne zvezdnike in z njimi tudi zapoje.