47-letni Verrett je 50-letno princeso zaprosil z impresivnim smaragdnim zaročnim prstanom, ki ga je pol leta oblikoval z draguljarko Joy Sangalang Smith, je sporočil predstavnik para.

Dragulj je bil izbran kot simbol brezpogojne ljubezni, moči in odpornosti srca, pa tudi kot poklon mami Märthe Louise, kraljici Sonji, veliki ljubiteljici smaragdov.

V središču dih jemajočega prstana je etično pridobljeni 3,5-karatni smaragd iz Brazilije, obdan pa je z 19 diamanti, od tega s štirimi, ki predstavljajo štiri elemente – zemljo, zrak, vodo in ogenj, z 12, ki naj bi ščitili njuno sveto zvezo pred negativnostjo, in s tremi na vsaki strani prstana, ki predstavljajo tri princesine hčerke.

Te so se ji rodile v zakonu z norveškim dramatikom Arijem Behnom, s katerim je bila poročena med letoma 2002 in 2017. Behn, ki je trpel za depresijo in bil zasvojen z alkoholom, je decembra 2019 naredil samomor.

"Moj dvojni plamen"

Princesa Martha Louise je bila 15 let poročena znorveškim  dramatikom Arijem Behnom, s katerim ima tri hčerke. Behn je leta 2019, pol leta po ločitvi, storil samomor. Foto: EPA
Princesa Martha Louise je bila 15 let poročena znorveškim dramatikom Arijem Behnom, s katerim ima tri hčerke. Behn je leta 2019, pol leta po ločitvi, storil samomor. Foto: EPA

Märtha Louise je svoje ljubezensko razmerje z Durekom potrdila maja 2019.

"Ko spoznaš svoj dvojni plamen, preprosto veš. Imela sem srečo, da sem spoznala svojega," je zapisala takrat na Instagramu.

"@shamandurek je spremenil moje življenje, kot je spremenil življenja mnogih. Ob njem sem spoznala, da brezpogojna ljubezen dejansko obstaja na tem planetu."

"Sprejema me celo, brez vprašanj ali strahu. Spravlja me v smeh bolj kot kdor koli drug, premore najglobljo modrost in vse, kar lahko raznolikost njegovega bita ponudi. Tako srečna in blagoslovljena sem, da je moj partner. Hvala, moja ljubezen, da si me vključil tako velikodušno v svojo družino. Ljubim te od te večnosti v naslednjo."

Par je svojo zaroko potrdil na Instagramu, kjer je Durek ob pripisu "Rekla je DA!" objavil fotografijo, kako si zaljubljeno zreta v oči.

"Ko veš, veš. Ni boljšega občutka, kot imeti jasnost kot moški, da je ženska, ki stoji pred tabo, tista prava. Jokam solze sreče, da bom lahko preostanek življenja preživel z žensko najbolj čistega srca, angelsko, modro, močno žensko, ki v mojih očeh predstavlja vse ravni boginje."

Zaročencema sta že čestitala tudi Märthina starša, kralj Harald in kraljica Sonja, pa tudi norveški prestolonaslednik Haakon in njegova žena Mette-Marit.