Turneja Eras jo je pred Avstralijo popeljala tudi na Japonsko. Foto: AP
Turneja Eras jo je pred Avstralijo popeljala tudi na Japonsko. Foto: AP

Taylor Swift je v okviru svoje rekordne turneje Eras pravkar odpela sedem koncertov v Avstraliji. Po zadnjem nastopu so jo mediji želeli fotografirati, kako je s spremstvom hodila po sydneyjskem obrežju do svojega prevoza. "Tam je bilo približno štiri ali pet varnostnikov in v nekem trenutku je eden izmed njih začel vame in moj fotoaparat suvati s svojim dežnikom," je za AP povedal paparac Ben McDonald in dodal, da je nato nekdo drug stekel do njega in ga udaril v levo stran obraza.

"Sprva sem mislil, da je avstralski varnostnik tisti, ki je skušal pred ameriškimi kolegi biti junak, a se je izkazalo, da je bil to pevkin oče," je dejal McDonald, ki je to ugotovil po pregledu fotografij tistega večera in videl, da na eni izmed njih domnevni napadalec zvezdnico drži za roko. Dodatno se je o njegovi identiteti prepričal tako, da je na spletu poiskal fotografijo Scotta Swifta.

"V 23 letih me še nihče nikoli ni udaril v obraz, še posebej pa ne oče zvezdnika"

Čeprav ni bil resno poškodovan – nima modric, ni potreboval zdravniške pomoči, obraz ga le malce boli –, se je veteran na svojem področju odločil, da napad prijavi policiji. "V 23 letih me še nihče nikoli ni udaril v obraz, še posebej pa ne oče zvezdnika," je poudaril fotograf, ki meni, da ni bilo razloga za nasilje. "Čakali smo nanjo, vedli smo se dostojno," je povzel in obenem potožil, da so varnostniki tisti, ki so dvignili dežnike, jim te potisnili v obraz, nato pa situacijo predstavili, kot da so mediji tisti, ki so se jih dotaknili prvi.

Tiskovni predstavnik glasbenice trdi nasprotno – člane medijev je obtožil agresije med interakcijo. "Dva posameznika sta se agresivno prebijala proti Taylor, grabila njeno varnostno osebje in grozila, da bosta uslužbenko vrgla v vodo," je zapisal.

Policija New South Walesa je potrdila, da je policija preiskovala primer, v katerem je 71-letni moški domnevno napadel 51-letnika ob 2.30 ponoči. Imen vpletenih niso razkrili.