Foto:
Foto:

Med prvimi ukrepi je bila prekinitev delovnega razmerja z ravnateljico šole. "Govorila sem s starši deklic in tudi učenkam sem zagotovila, da bomo vzeli pod drobnogled prav vse zaposlene v šoli," je povedala najbolj znana voditeljica pogovornih oddaj, ki je bila kot otrok tudi sama žrtev zlorabe.

Ravnateljica aretirana
Zdaj že nekdanjo 27-letno ravnateljico Virginio Mokgobo so policisti aretirali konec prejšnjega tedna. Zoper njo je vloženih več obtožb zaradi zlorabe, napada in nadlegovanja mladoletnih oseb. Nekdanja ravnateljica je po plačilu varščine v višini 458 ameriških dolarjev sodno palačo zapustila z zakritim obrazom. Sojenje pa se bo zaradi nadaljnjega zbiranja dokazov nadaljevalo 13. decembra.

Oprah ne počiva
Kljub težavam v južnoafriški šoli pa Oprah ne počiva. Po poročanju BBC-ja se je kraljica pogovornih oddaj lotila novega projekta, pri katerem sodeluje z dobro obiskano internetno stranjo YouTube. 53-letnica, ki je že 22 let gostiteljica znanih in manj znanih obrazov, bo namreč v oddaji gostila ljudi in živali, ki so zasloveli s pomočjo te spletne strani.

Zvezde zaradi You Tubea
Oprah bo med drugimi gostila par, ki je na svoji poroki odplesal slavni zaključni ples Patricka Swayzeja in Jennifer Grey v filmu Umazani ples (Dirty Dancing), psa Tysona, ki je zaslovel s spretnostmi na rolki in asistenta raperja P. Diddya, ki je dobil službo prek spletne strani MySpace.

Oprah, katere pogovorno oddajo si vsak teden ogleda okrog 30 milijonov gledalcev, je nad novim projektom navdušena: "Ob gledanju posnetkov na You Tubu bi skoraj umrla od smeha."

A. M.