Musk s svojima šestletnima otrokoma Xavierjem Alexandrom in Griffinom ter takratno zaročenko Talulah Riley, leta 2010. Foto: AP
Musk s svojima šestletnima otrokoma Xavierjem Alexandrom in Griffinom ter takratno zaročenko Talulah Riley, leta 2010. Foto: AP

Muskov sin oziroma po novem hči je letos dopolnila 18 let, kar je starostna meja za spremembo spola v ameriški zvezni državi Kalifornija. "S svojim biološkim očetom ne živim več, niti ne želim biti z njim v sorodu na nikakršen način niti v nikakršni obliki," je v sodnih dokumentih, ki jih je objavila spletna stran PlainSite.org, zapisal Muskov otrok.

Vivian Jenna Wilson svojih razlogov, zakaj želi prekiniti sorodstvene vezi z očetom, ni nikoli pojasnila. Dokumenti so bili na sodišče vloženi maja, zahtevek bodo po poročanju CNN-a začeli obravnavati v petek.

Xavier Alexander Musk oziroma po novem Vivian Jenna Wilson je eden izmed Muskovih petih otrok z nekdanjo ženo, kanadsko pisateljico Justine Musk, rojeno Wilson. Nekdanja zakonca sta se ločila leta 2008. Mati Vivian Jenne je podprla njeno odločitev za spremembo spola in imena ter sporočila, da je nanjo ponosna, poroča New York Post.

Vivian Jenna ima sicer tudi brata dvojčka, Griffina. Njuni dve leti starejši bratje Damian, Kai in Saxon pa so trojčki. Elon Musk ima skupno sicer sedem otrok, najmlajša dva ima s pevko Grimes.

"Vsi ti zaimki so nočna mora"

Musk je leta 2020 javnost obvestil o svojem stališču do transspolnih ljudi oziroma izbiri njihovih zaimkov. "Popolnoma podpiram transljudi, a vsi ti zaimki so estetska nočna mora," je zapisal. Hkrati se je pohvalil, da podjetje Tesla po navedbah organizacij za človekove pravice nudi "eno izmed najboljših delovnih okolij za enakopravnost skupnosti LGBTQ+", poroča CNN.

Pred kratkim je sicer na Twitterju sporočil, da se nagiba k podpori guvernerju Floride Ronu DeSantisu na ameriških predsedniških volitvah leta 2024. DeSantis si je prizadeval zanjo in pred kratkim tudi podpisal zakonodajo, med kritiki znano kot "ne reci gej", s katero bodo omejili razpravo o homoseksualnosti ali transseksualnosti v šolah.

V nedeljo, na dan očetov, je medtem tvitnil "zelo imam rad vse svoje otroke", kar pa je bil sicer eden izmed sedmih tvitov tisti dan, v katerih je med drugim tudi izrazil podporo kriptovaluti dogecoin in se vprašal, "kako lahko vemo, da je Wi-Fi resničen, če ga ne moremo povohati".