Ljubezen Paris Hilton do čivav in živali na splošno je dobro znana. Foto: AP
Ljubezen Paris Hilton do čivav in živali na splošno je dobro znana. Foto: AP

"Danes se mi lomi srce, ko se poslavljam od svoje ljubljene čivave. 23 krasnih let je polnila moje srce s toliko ljubezni, zvestobe in nepozabnih trenutkov," je zapisala 42-letna Paris na Instagramu ob seriji fotografij s svojo psičko.

Paris Hilton, ki se je s soprogom Carterjem Reumom januarja razveselila prvega otroka, rojenega s pomočjo nadomestne mame, se je Harajuku Bitch poklonila z dolgim zapisom, v katerem je zapisala, da je "živela dolgo, lepo in ikonično življenje".

"Do svojega zadnjega mirnega spanca je bila obdana z ljubeznijo. Besede ne morejo opisati neopisljive bolečine, ki jo čutim."

Na eni od fotografij svetlolasa zvezdnica drži psičko v eni roki in dežnik v drugi, spet na drugi fotografiji je čivava obkrožena s plišastimi igračkami, vključno s Pradino pasjo torbico.

"Bila je več kot samo hišni ljubljenček. Bila mi je družina, zvesta prijateljica, ki mi je bila vedno ob strani, v vsakem življenjskem vzponu in padcu. Od blišča in glamurja do umirjenih trenutkov v zakulisju, vedno je bila tam, majcena kepa ljubezni, ki je razsvetlila še tako temne dni. Toliko spominov, smeha in solz sva si delili."

Čivave v pasjih vilah

Paris je zapis sklenila z zahvalo psički za vse radosti in brezpogojno ljubezen.

"Za vedno boš moj mali angel, za vedno te bom pogrešala in večno ljubila. Morda te fizično ni več med nami, a pečat, ki si ga pustila na mojem življenju, ne bo nikdar zbledel. Počivaj v miru, draga prijateljica."

Ljubezen Paris do živali je dobro znana in zvezdnica je bila vedno obdana z njimi. Leta 2011 je v oddaji Good Morning America razlagala o svojih 17 hišnih ljubljenčkih, vključno s pujskom, ponijem, mačkami, psi in zajci. A najbolj je znana po svojih čivavah, ki jih je oblačila v modne plaščke, bivale pa so v luksuznih pasjih hišicah, zasnovanih po podobi Parisine vile.

Leta 2015 se je morala posloviti od Tinkerbell, čivave, ki je s Paris nastopila tudi v njenem resničnostnem šovu The Simple Life. Tinkerbell je dočakala 14 let.