Že več let se spopada z motnjami v duševnem zdravju. Foto: EPA
Že več let se spopada z motnjami v duševnem zdravju. Foto: EPA

23-letno glasbenico, manekenko in igralko je, tako kot njena brata Princea Michaela Jacksona I in Princea Michaela 'Blanketa' Jacksona II, že od majhnega spremljalo budno oko medijev. Ker jih je v otroštvu njihov oče, svetovna glasbena ikona Michael Jackson, želel zaščiti pred bliskavicami številnih fotoaparatov, so morali po navadi v javnosti nositi maske.

Tudi skozi odraščanje so jo fotoaparati in kamere stalno spremljali, to pa je imelo zanjo dolgotrajne posledice. Trpela naj bi namreč za dolgoročno tesnobo in travmo, saj je morala toliko časa prenašati nešteto fotografiranj paparacev.

Foto: AP
Foto: AP

"Včasih doživljam zvočne halucinacije, ki spominjajo na klike sprožilcev fotoaparatov," je priznala v pogovoru z Willow Smith med spletno pogovorno oddajo Red Table Talk in poudarila, da je na terapiji zaradi številnih zadev. "Slišim šum vreče za smeti in v paniki se bom zdrznila," je povedala Jackson, ki naj bi se spopadala tudi s težko preganjavico, dodala pa je, da se ji zdi, da gre sicer za standardni posttravmatski stresni sindrom.

V svojem zasebnem življenju je spregovorila tudi v dokumentarni seriji

O svoji diagnozi je sicer spregovorila že v preteklosti, ko je izrazila podporo Paris Hilton, ki naj bi v svoji mladosti obiskovala internat v Utahu, ki pa naj bi svoje učence psihično in fizično zlorabljal. Tudi Paris Jackson naj bi, z namenom spreminjanja vedenja, dve leti preživela v tovrstnem internatu. To naj bi bil še dodatni razlog za posttravmatsko stresno motnjo, prav tako pa je v njej izkušnja povzročila težave z zaupanjem in nočne more.

Določeno stopnjo zasebnosti naj bi hči Michaela Jacksona sicer ohranjala s pomočjo pogodb o nerazkritju informacij (non-disclosure agreement) – izjavo mora podpisati vsak, ki vstopi v njeno hišo. Leta 2020 je s takratnim fantom Gabrielom Glennom, s katerim sta imela tudi akustično skupino The Soundflowers, posnela spletno dokumentarno serijo z naslovom Unfiltered. Serija je ponudila vpogled v njeno zasebno življenje, Paris Jackson pa je spregovorila tudi o samopoškodovanju in glasbi kot mediju, prek katerega izraža svojo bolečino. Debitantski soloalbum Wilted je sicer izdala lani novembra.