Paris Jackson v promocijski fotografiji iz filma Habit. Foto: IMDb
Paris Jackson v promocijski fotografiji iz filma Habit. Foto: IMDb

Od aprila že vemo, da je 22-letna igralka in manekenka (ter seveda hčerka Michaela Jacksona) v neodvisnem ameriškem filmu Habit, ki je trenutno v poprodukciji, nima pa še datuma premiere, odigrala vlogo Jezusa Kristusa. Poleg nje v filmu med drugim nastopita še Bella Thorne in Gavin Rossdale; pod režijo je podpisana Janell Shirtcliff. Uradni sinopsis razkriva le, da je Habit zgodba o "pretkani žurerki s fetišem na Jezusa, ki se zaplete v nasilen posel z drogami. Rešila se bo lahko samo, če se preobleče v redovnico." Paris v svoji "androgini reinterpretaciji verske figure" nosi uhan v nosu, razmršene svetle lase in tradicionalno ogrinjalo.

Producent Donovan Leitch je namignil še, da v igralsko zasedbo vseh glasbenikov niso stlačili po naključju: "Glasba bo imela osrednjo vlogo v filmu in glasbena podlaga bo rockerska."

Vsaka promocija je dobra promocija?
Nova spletna peticija, ki je naslovljena na studia Warner in Lionsgate, trdi, da bo Paris Jezusa interpretirala "kot lezbijko", čeprav to ni omenjeno v nobeni doslej dostopni najavi filma. Podpisniki peticije verjamejo, da je celoten projekt "bogokleten" in primer "krščanskofobnega smetja, ki se danes širi v družbi in je v njej sprejeto in hvaljeno".

Že pred to peticijo je proti filmu protestirala organizacija One Million Moms, ki ga je opisala kot "svetoskrunski" projekt, ki "zasmehuje verne ljudi". Tudi "mame" so sprožile peticijo, a z njo zbrale le 69 tisoč podpisov.