Koncert so morali odpovedati. Foto: Reuters
Koncert so morali odpovedati. Foto: Reuters
Kate Moss
Zdravi se na kliniki Meadows v Arizoni. Foto: EPA

Policija ga je zadržala v Shrewsburyju v osrednji Angliji, ni pa še znano, ali so ga le aretirali ali tudi obtožili. Dohertyja naj bi policisti odpeljali po raciji po koncertu njegove skupine Babyshambles v soboto pozno zvečer.

26-letni pevec se je že večkrat odvajal od mamil in obiskal že več rehabilitacijskih klinik. Zadnje dni pa je več pozornosti vzbujala njegova spremljevalka Kate Moss, ki naj bi prejšnji teden začela zdravljenje na arizonski kliniki Meadows blizu Phoenixa. Nočitev na kliniki stane 4.000 ameriških dolarjev na noč.

Prejšnji mesec je namreč neki angleški tabloid objavil slike 31-letne Mossove med uživanjem kokaina v nekem londonskem glasbenem studiu. Od takrat so pogodbe z njo prekinila podjetja H & M, Burberry in Chanel.

Mossova je v izjavi za javnost povedala, da skuša rešiti svoje težave in prevzema polno odgovornost za svoja dejanja. Če bodo Kate zaradi nezakonitega uživanja mamil obtožili, jo v prihodnosti najverjetneje čaka tudi bitka za skrbništvo nad hčerkico Lilo Grace, ki je 29. septembra praznovala tretji rojstni dan. Kate je bila po besedah očividcev prisiljena moledovati sestre v rehabilitacijski kliniki, da so ji dovolile poklicati Lilo in ji čestitati.

V nedeljo bi morali Dohertyjevi Babyshambles nastopiti v razprodani dvorani na univerzi East Anglia, a so predstavniku univerze povedali, da dva člana skupine nista na voljo, zato je koncert odpadel.