Anne Heche je nastopila tudi v ameriški oddaji Dancing With the Stars. Foto: AP
Anne Heche je nastopila tudi v ameriški oddaji Dancing With the Stars. Foto: AP

53-letna Heche se je s svojim avtomobilom v bližini svojega doma v Los Angelesu prejšnji petek zaletela v neko hišo. Vozila je s preveliko hitrostjo. Vozilo je po trčenju zajel ogenj, gasilci so potrebovali eno uro, da so ga pogasili. Njo so takoj odpeljali v bolnišnico, stanovalci hiše pa k sreči niso bili poškodovani. Policisti bodo opravili dodatne preizkuse, preden potrdijo, da je bila v času nesreče pod vplivom substanc.

Rodila se je leta 1969. Foto: AP
Rodila se je leta 1969. Foto: AP

Sprva so mnogi mislili, da bo zvezdnica okrevala, saj naj bi bila po nesreči stabilna, a je kmalu izgubila zavest in padla v komo. Nedavno so se prvič oglasili sorodniki igralke in oznanili slabe novice. Sporočili so, da so možnosti za njeno preživetje zelo slabe, zato so se odločili, da jo odklopijo z aparatov, ki jo ohranjajo pri življenju. Najprej so pristojni še preučili, ali so njeni organi primerni za darovanje. Kot so dodali, je bila njena dolgoletna želja, da po smrti daruje organe, poroča Guardian.

"Vsem se želimo zahvaliti za dobre želje in molitve, zahvaljujemo se tudi vsem zdravnikom in medicinskim sestram. A žal je Anne v nesreči dobila hude poškodbe možganov in ostaja v kritičnem stanju v komi. Ne pričakujejo, da bo preživela," so zapisali.

Dodali so, da je Anne vedno imela veliko srce in da se je vsakogar dotaknila s svojo dobrodušnostjo. "Bila je zelo nadarjena, a za svoje poslanstvo je imela tudi širjenje veselja in dobre volje. Spomnili se je bomo po pogumni odkritosrčnosti in pogrešali njeno svetlobo," so še zapisali.

Imela je burno otroštvo

Anne Heche je najbolj znana po vlogah v filmih Psiho, Donnie Brasco in Cedar Rapids. Leta 2016 je zaigrala v črni komediji Catfight, leto kasneje pa je v filmu My Friend Dahmer prevzela vlogo matere serijskega morilca Jeffreyja Dahmerja.

Leta 2001 je objavila knjigo spominov Call Me Crazy, v kateri je popisala svoje turbulentno odraščanje kot najmlajša izmed petih otrok. Ko je bila še majhna, so se preselili kar 11-krat. Pri 13 letih ji je oče umrl zaradi aidsa. Igralka je sicer trdila, da jo je, ko je bila še deklica, večkrat posilil, temu pa so ostali družinski člani oporekali.

Tri mesece po očetovi smrti je sicer preminil tudi njen brat Nathan, kmalu potem pa sta se z materjo oddaljili. V knjigi je sicer trdila tudi, da je bila prvih 31 let svojega življenja zaradi zlorabe "neprištevna".

Istega leta se je Heche, ki je bila v preteklosti v razmerju z Ellen DeGeneres, sicer poročila s Colemanom Laffoonom, s katerim je imela sina. Snemalec je zahtevo za ločitev vložil leta 2007, dve leti kasneje sta se dokončno ločila. Takrat je z igralcem Jamesom Tupperjem, s katerim je zaigrala v seriji Moški v krošnjah (Men in Trees), tudi dobila sina. Razšla sta se leta 2018.