Uradna zaročna fotografija Madeleine in Chrisa. Foto: Reuters
Uradna zaročna fotografija Madeleine in Chrisa. Foto: Reuters
Princesa Victoria in princ Daniel s svojo hčerko, princeso Estelle
Prestolonaslednica Victoria je leta 2010 obljubila večno zvestobo svojemu srčnemu izbrancu Danielu Westlingu. V letošnjem letu se je zaljubljencema pridružila mala Estelle. Foto: EPA

Švedski dvor je v sporočilu za javnost napisal, da bo poroka v Stockholmu, predstavnik švedske kraljeve družine pa je dodal, da bo poroka princese Madeleine skromnejša, kot je bila poroka njene sestre Victorie pred dvema letoma.

30-letna Madeleine, četrta v vrsti za švedski prestol, živi z osem let starejšim zaročencem Chrisom v New Yorku, tam pa naj bi vsaj za nekaj časa ostala tudi po poroki.

Starši 30-letne Madeleine so z njeno izbiro očitno zadovoljni, saj je kraljica Silvia 38-letnega O'Neilla ob uradni objavi zaroke označila kot "sanje vsake tašče". Madeleine je svojega zaročenca v intervjuju, ki ga je na spletu objavil švedski dvor, označila kot "sorodno dušo". On pa je dejal, da je do princese "že od samega začetka čutil nekaj posebnega". Po ocenah poznavalcev ni verjetno, da bi O'Neill dobil naslov princa.

To je druga zaroka za "divjo" Madeleine, ki je bila znana kot vesela in željna zabave. Švedski kraljevi dvor se tako z Madeleine drugič pripravlja na poročno slavje - princesina prva zaroka je zaradi skoka čez plot, ki ga je zakrivil njen nekdanji zaročenec, švedski odvetnik Jonas Bergström, nesrečno propadla.

Švedske ulice bodo oživele
Čeprav bo poroka skromnejša, bo 8. junija na švedskih ulicah zagotovo veselo - pristaši kraljeve družine se bodo namreč v treh letih kar dvakrat veselili kraljevske poroke, predtem pa so dolgo čakali na poročno slavje katerega izmed članov kraljeve družine. Poroka 37-letne prestolonaslednice Victorie in njenega izbranca, 41-letnega princa Daniela, je bila prva kraljevska poroka po letu 1976, ko sta se vzela Victorijina in Madeleinina starša, Carl Gustav in Silvia.