Foto: EPA
Foto: EPA

Zdaj že nekdanji ameriški predsednik, ki ga je Joe Biden na novembrskih volitvah premagal in se januarja letos nato namesto njega vselil v Belo hišo, je imel svojo lutko med drugim postavljeno tudi na razstavnem prostoru v teksaškem muzeju Louis Tussaud’s Waxworks v San Antoniu, kar pa nekaterim obiskovalcem ni bilo všeč.

"Lutko so kar naprej udarjali in praskali ter ji s tem nazadnje prizadejali tako škodo, da ni bila več primerna za ogled javnosti," je po poročanju časopisa Independent dejal predstavnik muzeja Clay Stewart. "Kadar gre za pomembno politično osebnost, so lahko napadi res težava," je priznal.

Z masko in v smetnjaku

Trumpovo lutko so sicer že novembra umaknili tudi iz berlinske različice slavnega muzeja Madame Tussauds, po poročanju lokalnih medijev naj bi jo vrgli v smetnjak in tako želeli ponazoriti pričakovani izid na volitvah, uradna razlaga pa se je glasila, da je šlo za pripravljalni ukrep, če 74-letnik ne bo dobil drugega predsedniškega mandata.

Ko pa je oktobra Donald Trump naznanil, da se je okužil z novim koronavirusom, so se nemudoma odzvali v Amsterdamu – Donaldu Trumpu so nataknili masko in ga poslali v karanteno oziroma samoizolacijo.