Princ Charles je bil govornik v sredo na prireditvi v Londonu. Foto: Reuters
Princ Charles je bil govornik v sredo na prireditvi v Londonu. Foto: Reuters

Charlesovi predstavniki so dejali, da bi se moral član dvora udeležiti dogodka v Winchestru na jugozahodu Anglije ob 70. obletnici vladanja kraljice Elizabete II., a je "močno razočaran", ker je zjutraj rutinski test pokazal okužbo. Odpravil se je v samoizolacijo. Njegova žena Camilla je bila na testiranju negativna, zato dan preživlja na nekem kraljevem dogodku v Londonu.

95-letna kraljica Elizabeta II. za zdaj ne kaže znakov okužbe.

Charles se je v sredo udeležil prireditve, na kateri je klepetal z več gosti, tudi z britanskim finančnim ministrom Rishijem Sunakom in notranjo ministrico Priti Patel. Oba sta za zdaj negativna.

Prestolonaslednik je decembra dejal, da sta oba s Camillo že prejela poživitveni odmerek cepiva. Je tudi v skupini prebolevnikov – okužen je bil marca leta 2020. Takrat je dejal, da je imel srečo, da je bolezen premagal le z blažjimi simptomi. Kmalu za njim je bil s koronavirusom okužen tudi starejši sin, princ William.

Tudi Margareta II. in Filip VI.

Zanimivo, da so v sredo še z dvoje dvorov sporočili, da sta njuna predstavnika okužena. Covid-19 ima tudi danska kraljica Margareta II., a so njeni bolezenski znaki blagi. 81-letna monarhinja, ki je bila novembra lani cepljenja s poživitvenim odmerkom cepiva proti covidu-19, je bila pozitivna v torek zvečer. Zaradi okužbe je odpovedala počitnice na Norveškem in je trenutno v izolaciji v svoji palači v Köbenhavnu. Med danskimi podaniki priljubljena kraljica je nedavno praznovala 50. obletnico vladanja na prestolu.

Iz Madrida pa so sporočili, da je za covidom-19 z blažjimi bolezenskimi znaki zbolel tudi španski kralj Filip VI.