Spare podira rekorde. Foto: Reuters
Spare podira rekorde. Foto: Reuters

Čeprav je princ Harry dober del svojega zasebnega življenja razgalil javnosti, trdi, da še vedno obstajajo stvari, za katere noče, da bi jih svet izvedel. Čeprav je njegova knjiga spominov Spare izšla šele ta teden, je v rekordnem času postala najhitreje prodajana neleposlovna knjiga vseh časov v Veliki Britaniji.

Sorodna novica Avtobiografija princa Harryja na policah. Dianin butler: Princesa bi bila zgrožena.

V prodajni uspešnici se Harry dotakne zamer do kraljeve družine, še vedno obstoječih travm zaradi smrti matere Diane, težav z duševnim zdravjem in občutka osamljenosti v obdobju, preden je spoznal Meghan Markle. Kraljeva družina je že sporočila, da vsebine knjige ne bo komentirala.

Noče sesuti monarhije

V nedavnem intervjuju za britanski Telegraph je vojvoda Susseški zatrdil, da s svojim ravnanjem noče "sesuti monarhije," temveč jih "rešiti pred njimi samimi". Razkril je tudi, da je piscu njegovih spominov (J. R. Moehringer) zaradi konteksta zaupal nekatere stvari, ki jih nikakor ne bi mogel objaviti v knjigi. "Lahko bi napisal dve knjigi," je povedal in dodal, da je imela prva različica 800 strani, nato sta s piscem prečiščene spomine skrajšala na 400.

Harry pričakuje od kraljeve družine opravičilo. Foto: Reuters
Harry pričakuje od kraljeve družine opravičilo. Foto: Reuters

Harry je še zaupal, da knjiga ne bi mogla nastati, ne da bi govoril tudi o svoji družini, ki je v njej odigrala ključno vlogo, prav tako pa je bralcem želel podrobno predstaviti značajske lastnosti akterjev knjige.

Nekaterih stvari mu verjetno ne bodo nikoli odpustili

"So pa nekatere stvari, ki so se zgodile med nama z bratom in očetom, za katere nočem, da jih svet kadar koli izve. Mislim, da mi družina ne bi nikoli odpustila," je še povedal in dodal, da mu verjetno nekateri ne bodo odpustili niti tega, kar je razkril v knjigi.

V pogovoru za Telegraph se je dotaknil tudi odnosa kraljeve družine do Meghan. Še vedno pričakuje, da družina prevzame odgovornost za to, kako so ravnali z njegovo ženo, in opravičilo. Zatrdil je, da nobena institucija, niti kraljevi dvor, ni imuna pred kritiko.