Dave niti po desetih letih zveze z Beatrice ni želel kronati s snubitvijo, zato sta se razšla. Foto: Reuters
Dave niti po desetih letih zveze z Beatrice ni želel kronati s snubitvijo, zato sta se razšla. Foto: Reuters
Princesa Beatrice, princ William
Čeprav je Beatrice s svojim takratnim prijateljem Davidom seznanil prav njen bratranec princ William, je pozneje njuni zvezi ostro nasprotoval. Foto: Reuters

27-letna hčerka Sarah Ferguson in princa Andrewa je zvezo z 32-letnim Clarkom končala prejšnji mesec po "dolgotrajnih in utrujajočih pogovorih o njuni prihodnosti", poročajo britanski mediji. Razlog naj bi se skrival v tem, da se njuna zveza ni premaknila naprej.

Ko se je njenemu bratrancu Williamu in njegovi ženi Kate maja lani rodila hčerka Charlotte, je Beatrice padla na sedmo mesto v vrsti za prestol, kar je pomenilo, da ne potrebuje več kraljičinega blagoslova za poroko kot ga prva šesterica. Zato je pričakovala, da jo bo Dave, ki ni modre krvi, končno le zasnubil.

A ker se to tudi leto dni po Charlottinem rojstvu še vedno ni zgodilo, se je odločila, da odpre Pandorino skrinjico, pogovori o tej temi pa so njune poti dokončno ločili.

Williamovo negodovanje
Po poročanju tabloida The Mail on Sunday naj bi bila Beatricina ožja družina - starša ter sestra Eugenie - povsem šokirana zaradi novice. Posebej žalostna naj bi bila Fergie, vojvodinja Yorška, saj se zaradi izgube nesojenega zeta počuti, kot da bi izgubila sina.

Preostali člani britanske kraljeve družine pa so precej manj razočarani. Čeprav je Beatrice s svojim takratnim prijateljem Davidom seznanil prav njen bratranec princ William, je pozneje njuni zvezi ostro nasprotoval. Prepričan je bil, da Dave ni pravi zanjo, in je to večkrat jasno povedal, ni ga povabil niti na svojo poroko leta 2011, saj je bil prepričan, da je "premalo diskreten".

Zaradi Dava tudi čez lužo
Če bi morala Beatrice za dovoljenje za poroko prositi kraljico Elizabeto II., bi ta za mnenje zagotovo vprašala Williama, ki pa se nedvomno ne bi strinjal in prav to naj bi bil sprva razlog za Davovo odlašanje s snubitvijo. Toda po Charlottinem rojstvu te težave ni bilo več, zato je tudi Beatrice počasi minila potrpežljivost.

Lani je svojemu fantu sicer sledila tudi v ZDA, ki ga je tja vodila služba pri razvpiti mobilni aplikaciji za taksije Uber, vendar jima skupno življenje ni uspelo.