Karel med obiskom Lutona. Foto: Reuters
Karel med obiskom Lutona. Foto: Reuters

Po poročanju britanske tiskovne agencije PA Media, ki se sklicuje na vir z lokalne policijske postaje, je proti Karlu med obiskom predmestja Londona Lutona znova poletelo jajce. Tiskovni predstavnik londonske policije je ob tem potrdil, da so zaradi napada pridržali moškega, starega nekaj več kot 20 let. Podrobnosti incidenta niso znane, Buckinghamska palača pa dogodka ne želi komentirati.

Prvič so Karla z jajci "napadli" 9. novembra, le dva meseca po smrti njegove mame. Med obiskom Yorka je neki moški med vzklikanjem gesel, ki so monarhiji očitala kolonialno preteklost, v kralja zalučal več jajc, a so vsa zgrešila cilj, Karel pa je takrat zgolj hladnokrvno pogledal jajčne lupine na tleh in nadaljeval svoj obhod.

Tovrstni incidenti sicer niso nekaj novega – Karla so tako napadli leta 1995 med obiskom Dublina na Irskem, jajca pa so v preteklosti že poletela tudi proti avtomobilu Elizabete II., a je šlo za osamljene incidente, zdaj pa se zdi, da so ti precej bolj zgoščeni.

V okviru obiska Lutona se je Karel najprej ustavil v tamkajšnji mestni hiši, odprl sikhovski center Guru Nanak Gurdwara, sprejel predstavnike krajevnih dobrodelnih organizacij in si ogledal novoodprti železniški terminal, ki z mestom povezuje letališče Luton.