Karel III. se ni kaj dosti vznemirjal, ko so proti njemu začela leteti jajca. Foto: Reuters
Karel III. se ni kaj dosti vznemirjal, ko so proti njemu začela leteti jajca. Foto: Reuters

Incident se je zgodil med obiskom Karla III. in Camille v Yorku, po katerem sta se tudi sprehodila. Iz množice so med sprehodom proti njima priletela jajca, ki pa svojega cilja niso dosegla – padla so na tla in se razbila.

Jajca je, sodeč po posnetkih, ki so zaokrožili po družbenih omrežjih, vanju vrgel neki moški, ob tem pa kričal protimonarhične slogane. Policisti so ga takoj pridržali in odvlekli s prizorišča. Kraljevi par se je na dogodek odzval precej mirno in nadaljeval obveznosti, kot da se ni zgodilo nič, ob tem navaja Reuters. Številni drugi radovedneži so jima izrazili podporo, tako da so izžvižgali protestnika in začeli skandirati: "Bog obvaruj kralja!"

Kralj in njegova žena sta trenutno na dvodnevnem obisku v grofiji Yorkshire. Zjutraj sta se sprehodila po zgodovinskem starem mestnem jedru, kjer sta se udeležila tudi odkritja kipa kraljice Elizabete II., prvega, ki je postavljen po njeni smrti 8. septembra.

Z izogibanjem jajcem ima zdajšnji kralj že nekaj izkušenj. Leta 1995, torej v obdobju, ko je medije zaposloval njegov razhod z nekdanjo ženo Diano, so ga namreč v Dublinu z jajci napadli protibritanski protestniki. Jajca pa so spomladi protestniki vrgli tudi v avtomobil pokojne Elizabete, ko je ta obiskala Nottingham.

Foto: Reuters
Foto: Reuters