Blue Ivy Carter je najstarejša hčerka Jay-Z-ja in Beyonce. Foto: AP
Blue Ivy Carter je najstarejša hčerka Jay-Z-ja in Beyonce. Foto: AP
Sorodna novica Zvezde spet na rdeči preprogi: od perja, razporkov in dekoltejev do Stylesove vijoličaste boe

Skladba Brown Skin Girl je predstavljena na Beyoncejinem albumu za novo igrano različico animiranega filma Levji kralj Lion King: The Gift, avtorji skladbe pa so poleg Blue Ivy še Beyonce, SAINt JHN in WizKid. Glasbeni kritik New York Timesa Jon Pareles pravi, da glasba z albuma predstavlja enotnost, ponos in ustvarjalno moč afriške diaspore.

V videospotu, ki so ga premierno predstavili lansko poletje, nastopajo Lupita Nyong'o, Kelly Rowland in drugi znani obrazi, pojavi pa se tudi Blue Ivy. Videospot je poln podob ljubečih odnosov med temnopoltimi ženskami: materami in hčerami, sestrami, prijateljicami ...

Blue Ivy Carter sicer ni najmlajša dobitnica grammyja v zgodovini, saj ta naslov še vedno pripada Leah Peasall, ki je bila stara osem let, ko so Sestre Peasall leta 2002 pobrale grammyja za sodelovanje pri albumu leta O Brother, Where Art Thou?

Beyonce ima že 28 grammyjev

Sorodna novica Taylor Swift in Beyonce z rekordoma kronali žensko slavje na podelitvi grammyjev

63. podelitev najpomembnejših glasbenih nagrad grammy je minila v znamenju ženskih rekorderk: Taylor Swift je rekord postavila s svojim tretjim zlatim gramofonom za najboljši album, Beyoncejin števec teh nagrad pa se je ustavil pri 28.

39-letna ameriška zvezdnica je v nedeljo zvečer po krajevnem času osvojila še štiri grammyje, kar pomeni, da se je z 28 kipci, kot jih ima zdaj, povzpela na vrh lestvice ženskih izvajalk po številu teh nagrad – do zdaj ga je v rokah držala pevka bluegrassa Alison Krauss. Tudi na absolutni lestvici se je povzpela nekaj stopničk višje zdaj je po številu grammyjev na drugem mestu izenačena s Quincyjem Jonesom, tri več ima že pokojni skladatelj in dirigent Georg Solti.

Beyonce. Foto: AP
Beyonce. Foto: AP