R Kelly pravi, da nima denarja za preživnino. Foto: Reuters
R Kelly pravi, da nima denarja za preživnino. Foto: Reuters

Kot je povedal sodnik v Chicagu, bo Kelly ostal za zapahi, dokler ne izplača 161.000 dolarjev, kolikor jih dolguje svoji nekdanji ženi in njunim trem otrokom, poroča BBC.

Kellyjev odvetnik pravi, da ima pevec finančne težave, še posebej po tem, ko so ga številne radijske postaje zaradi obtožb spolnih zlorab začele bojkotirati, založba pa je z njim razdrla pogodbo. Kelly je bil sicer pripravljen svoji nekdanji soprogi Andrei Kelly in otrokom plačati do 60.000 dolarjev, a je sodnik zahteval celoten znesek.

Do aretacije prihaja le nekaj ur zatem, ko je Kelly v eksplozivnem intervjuju z Gayle King za CBS v solzah in besu zanikal obtožbe o spolnih zlorabah. To je bil sploh prvi intervju, ki ga je dal na to temo.

"Nisem storil teh stvari. To nisem jaz," je dejal in dodal, da se "bori za svoje življenje".

Zvezdnik je ob tem ostro zanikal obtožbe, ki jih je izpostavil nedavni odmevni dokumentarni film Surviving R Kelly, da je v svojem stanovanju zadrževal ženske proti njihovi volji, da jim je zasegel prenosne telefone, jim omejeval hrano in jim onemogočal stik z družinami.

Ostro zanika obtožbe

"Kako butasto bi bilo od R Kellyja, z vsem, kar sem prestal, da bi zadrževal nekoga? Kako butast bi moral biti?" je skoraj kričal na Kingovo, ki je pri tem vseskozi ohranjala popolnoma mirno kri. "Uporabite zdrav razum. Pozabite na bloge, pozabite, kaj si mislite o meni. Sovražite me, če hočete, ljubite, če hočete. Ampak uporabite zdrav razum."

In še: "Kako butast bi moral biti z vso svojo noro preteklostjo, da bi si rekel, ah, mislim, da moram zdaj biti malo pošast in zadrževati dekleta proti njihovi volji in jih prikleniti v svojo klet? To nisem jaz," je zakričal, vstal in se začel s pestjo trkati po prsih. "Ali me mar vsi skušate ubiti?"

Ob tem je še obtožil starše mladoletnic, ki naj bi jih zlorabil, da so mu dobesedno izročili svoje hčerke ‒ v zameno za plačilo.

Prejšnji mesec je bil 52-letni pevec obtožen v desetih točkah hujših spolnih zlorab štirih žrtev, od tega treh mladoletnih. Kelly se zagovarja kot nedolžen, izpustili pa so ga po plačilu varščine.

Če bo R & B zvezdnik obsojen, mu preti tri do sedem let zaporne kazni za vsako od obtožnic.