Ustanovitelj Facebooka je na svoji strani objavil, da je t. i. Murphyjev trening opravil v 39 minutah in 58 sekundah, kar je eden izmed njegovih sledilcev komentiral, da bi se s tem uvrstil v vrhnji odstotek tistih, ki izziv opravijo.

"Zadnji kilometer teka, ko te noge pečejo od počepov, tvoje srce pa razbija, je precej brutalen," je pripomnil 39-letni multimilijarder.

To sicer ni prvič, da se je Zuckerberg pobahal s svojimi športnimi dosežki – pred kratkim je razkril medalji (zlato in srebro), ki ju je osvojil na svojem prvem turnirju ju-jitsuja, prav tako je očitno odličen tekač.

"Dejansko sem za nekaj časa nehal teči in se okrepil z borilnimi veščinami. Nato sem tekel kakšen mesec pred tekmo in ugotovil, da sem hitrejši kot kadar koli prej," je odgovoril Zuckerberg nekemu impresioniranemu komentatorju.

Fitnes kot novo mamilo

Fitnes je očitno novo mamilo za tehnološke mogotce, ki se jih nekoč nikakor ni povezovalo z natreniranim, utrjenim telesom.

Fizično preobrazbo je tako pred leti prestal tudi 59-letni ustanovitelj Amazona Jeff Bezos, ki zdaj trenira z osebnim trenerjem Toma Cruisa in prisega na dieto z minimalnim vnosom ogljikovih hidratov, poroča Guardian.

Bryan Johnson trdi, da za ohranjanje mladosti porabi dva milijona dolarjev na leto, vključno s transfuzijami krvi svojega sina. Jack Dorsey, nekdanji prvi mož Twitterja, pravi, da poje en obrok dnevno, za zajtrk pa popije vodo s soljo.

Tehnološki mogotec Serge Faguet je razkril, da se izogiba sladkorju in procesirani hrani, se posti, ima strog vadbeni režim, vsajeni monitor glukoze in nosi 6000 dolarjev vreden slušni aparat, čeprav ima brezhibni sluh.

"Ljudje imajo tukaj v Silicijevi dolini tehnični miselni ustroj, zato gledajo na vse kot na programerski problem," je povedal za Guardian.

Livvy Probert, osebni trener, ki dela s premožnimi poslovneži v Londonu, pravi, da je nova smernica logična.

"Zdaj ko so uspeli v poslu, iščejo naslednji izziv," je povedal. Tip strank, ki jih ima, rad preveri vse do zadnje podrobnosti in sekunde, kako so se odrezali, obsedeno merijo telesno maščobo, obseg pasu, krvni tlak in celo vzorce spanja.

"To obožujejo, ker bolj ko lahko sledijo statistiki, bolj se lahko izboljšajo. In bolj jih zanima, kako ne samo izboljšati svoje predstave, ampak kako biti boljši od drugih," je še dodal.