Bodoča zakonca. Foto: Twitter Rory McIlroy
Bodoča zakonca. Foto: Twitter Rory McIlroy

"Srečno novo leto vsem! Imam občutek, da bo to čudovito leto! Moja prva zmaga v 2014. #reklajeda!!" je 24-letni Severni Irec, ki ima dve zmagi na največjih turnirjih na svetu, zapisal na Twitterju in priložil tudi fotodokaz - zaročni prstan na prstancu svoje izbranke. Le nekaj minut pozneje je veselo novico sporočila tudi 23-letna Danka, pred leti prva igralka na svetovni teniški lestvici, ki je na istem družbenem omrežju "čivknila": "Z Roryjem sva leto 2014 začela s pokom. Rekla sem DA!!!!"

Kot rit in srajca
Rory in Caroline veljata za enega najvidnejših in najbolj izpostavljenih športnih parov, sploh privlačna teniška igralka nima težav z objavljanjem fotografij ali "začinjenih" podrobnosti iz zasebnega življenja. V zvezi sta od leta 2011 in od takrat drug drugega pogosto spodbujata na turnirjih.

Ne moreta drug brez drugega?
Oktobra lani so se sicer od "dobro obveščenega vira" razširile govorice, da se je golfist odločil prekiniti njuno romanco, kar naj bi Danko spravilo v neutolažljiv jok, v katerem si je prisegla, da bo skušala svojega izvoljenca dobiti nazaj. Podobne novice so se razširile tudi nekaj mesecev pred tem, aprila, ko je bil golfist menda besen, da je "Caro" objavila njegovo fotografijo med spanjem z odprtimi usti in sončnimi očali. Ni jasno, ali je šlo le za neutemeljene trače ali pa sta se vedno znova pobotala.

Skok v novo leto sta sicer skupaj preživela v Sydneyju, kjer se bo Wozniackijeva skušala vrniti na pota stare slave na bližajočem se turnirju. Vprašanje je, ali se ji bo še kdaj uspelo zavihteti med najboljše tenisačice na svetu in kako bo očitno znova cvetoča ljubezen vplivala na oba. Pred nekaj meseci je najboljši britanski golfist vseh časov Nick Faldo McIlroyu namreč prijazno svetoval, naj se bolj posveti golfu in naj druge stvari pusti ob strani.