Knjiga je izšla na dan, ko so O.J.-ja policisti odpeljali na zaslišanje zaradi suma oboroženega ropa. Foto: EPA
Knjiga je izšla na dan, ko so O.J.-ja policisti odpeljali na zaslišanje zaradi suma oboroženega ropa. Foto: EPA
If I Did It
Knjiga že s svojim zunanjim videzom privlači poglede.

Knjiga, v kateri Simpson opisuje, kaj bi storil, če bi v resnici ubil svojo nekdanjo ženo Nicole Brown, je na seznamu, ki ga vsak teden sestavi New York Times, prehitela celo knjigo nekdanjega ameriškega predsednika Clintona, Giving in se uvrstila na drugo mesto.

Založba Beaufort je knjigo izdal 14. septembra - istega dne, ko so ga ponovno aretirali, tokrat zaradi napada, oboroženega ropa in ugrabitve.

Nekdanji igralec ameriškega nogometa je bil sicer leta 1994 obtožen umora svoje nekdanje žene in njenega ljubimca Rona Goldmana, a so ga leto kasneje, po burnem in odmevnem sodnem procesu oprostili. Goldmanovi sorodniki so ga kasneje tudi civilno tožili in zmagali, Simpson pa je ostal brez zajetnega kupčka denarja.

Izpoved nekega morilca
Ko je Simpson razglasil, da je napisal knjigo o tem, kako bi (hipotetično, seveda) ubil Nicole in Rona, so ga sorodniki umrlih spet zvlekli na sodišče in ostal je še brez avtorskih pravic za knjigo. Izdajo romana so Goldmanovi zaupali neodvisni newyorški založbi Beaufort, še pred tem pa so ga malo "popravili" - v podnaslov so namreč zapisali: "Izpoved nekega morilca".

Sicer pa je bila knjiga že od prve minute na prodajnih policah velika uspešnica - v prvih dveh dneh prodaje so bralci razgrabili toliko izvodov, da se je knjiga takoj uvrstila na tretje mesto na lestvici. Pri Beaufortu pa pravijo, da tiskajo drugo izdajo, saj knjig že zmanjkuje.

Na prvem mestu lestvice se sicer še vedno drži The Age of Turbulence, ki jo je napisal Alan Greenspan.