Caroline (aprila je presenetila z rdečo barvo las) je njemu sledila na turnirje za golf, Rory njej na teniška igrišča. Se bodo zdaj, ko sta spet samska, rezultati znova izboljšali? Foto: EPA
Caroline (aprila je presenetila z rdečo barvo las) je njemu sledila na turnirje za golf, Rory njej na teniška igrišča. Se bodo zdaj, ko sta spet samska, rezultati znova izboljšali? Foto: EPA
Rory McIlroy in Caroline Wozniacki
Objava o zaroki na prvi dan novega leta. Foto: Twitter

Ljubezenska zgodba dveh uspešnih mladih športnikov, danske tenisačice in severnoirskega golfista, se je iz pravljice spremenila v nočno moro za nesojeno nevesto. Rory, ki je nedavno praznoval 25. rojstni dan, je namreč popolnoma nepričakovano objavil, da je razdrl zaroko s Caroline. In to na kakšen način.

"Tako je najboljše za oba"
"Ni pravega načina za končanje razmerja, ki je dvema človekoma toliko pomenilo. Težava je v meni. Ko sva konec tedna razposlala vabila na najino poroko, sem spoznal, da še nisem pripravljen na vse, kar poroka pomeni. Caroline želim vso srečo, ki si jo zasluži, in se ji zahvaljujem za vse čudovite trenutke, ki sva jih preživela skupaj. O tem razmerju ne bom več govoril," je zapisal.

McIlroy, zmagovalec dveh majorjev, deseti najboljši golfist na svetu, se trenutno pripravlja na pomemben turnir v Wentworthu v Angliji. Tam je novinarjem na kratko dejal: "To so zelo težki časi za oba. Mislim, da sem s sporočilom za javnost vse povedal. Bilo je vzajemno in prijateljsko, oba sva menila, da je tako najbolje za oba. Morava iti naprej, dovolj besed. Svojo glavo moram zdaj preusmeriti v golf in se skoncentrirati na turnir. A ne bom vam lagal. Težko mi je in mi bo, skušal bom ostati kar se da zaposlen."

Oglasila pa se je tudi prikupna Danka, ki se v tem času pripravlja pripravlja na najpomembnejši turnir na pesku, pariški Roland Garros. 23-letnica se je na Twitterju vsem oboževalcem zahvalila za podporo v težkih trenutkih.

Zatišje pred viharjem?
McIlroy je še v nedeljo na Twitterju objavil fotografijo čudovitega razgleda, zraven pa pripisal, da s Caroline uživa v večerji z razgledom v razkošni restavraciji Nobu v Monte Carlu. Tudi sicer sta oba na družbenih omrežjih zelo dejavna, s svojimi sledilci sta delila veliko podrobnosti iz zasebnega življenja. Tudi novico o novoletni zaroki sta objavila na Twitterju. Takrat je Wozniackijeva zapisala: "Z Roryjem sva novo leto začela s pokom ... Rekla sem da!"

Par sta bila sicer od leta 2011, ko sta se spoznala na nekem boksarskem dvoboju. Mediji so ju poimenovali "Wozilroy", mnogi pa so se spraševali, ali njuna ljubezen ne ogroža karier, saj sta bila lani in predlani oba le še bledi senci svojih nekdanjih uspehov.

Šokirani vsi razen Chris Evert
Novica je bila veliko presenečenje za vse, je povedala teniška igralka in prijateljica nesojene neveste Malou Ejdesgaard. Vabilo na poroko je prejela pred nekaj dnevi, zato meni, da se je moralo zgodilo nekaj nepričakovanega, zaradi česar sta odpovedala poroko. "Ozadja zgodbe ne poznam, s Caroline še nisem govorila," je še dodala. Frizerka Dennis Knudsen, ki bi morala Caroline ustvariti poročno pričesko, pa je dejala: "Šokirana sem, vendar ne bom rekla ničesar več. Gre za zasebno zadevo, o kateri se moram pomeniti s Caroline."

Odpoved poroke pa ni presenetila nekdanje ameriške tenisačice Chris Evert. Sama je imela namreč podobno izkušnjo. Pri 19 letih je bila zaročena s teniškim šampionom Jimmyjem Connorsom, vendar sta se razšla še pred poroko. "Ko zdaj gledam nazaj na Jimmyja in sebe, vidim dva športnika na vrhuncu kariere, ki si želita biti številka ena. Ne vidiš drug drugega. Pri dvajsetih sem bila poročena s tenisom. To je bil edini način, da sem lahko vsa svoja čustva in pozornost usmerila na zmago," je povedala nekdanja vodilna na lestvici WTA in dodala, da jo je presenetilo, kako dolgo sta skupaj zdržala Caroline in Rory.