Diddy obtožbe odločno zanika. Foto: EPA
Diddy obtožbe odločno zanika. Foto: EPA

Anonimna domnevna žrtev trdi, da jo je raper leta 2003 odpeljal v svoj newyorški studio, tam pa naj bi dobila velike količine mamil in alkohola, preden jo je trojica izmenično posilila. 54-letni Combs je dejal, da "ni storil nobene od očitanih groznih stvari".

Ženska trdi, da je med domnevnim dogajanjem pogosto izgubila zavest, doživljala hude bolečine in se ne spomni, kako je prišla domov, poroča BBC. V izjavi so njeni odvetniki povedali: "Kot je navedeno v obtožbi, so obtoženi prežali na ranljivo srednješolsko najstnico kot del trgovine z ljudmi za spolne namene, ki je vključevala mamila in alkohol ter prevoz z zasebnim letalom v New York, kjer so jo trije obtoženci skupinsko posilili v Combsovem studiu. Pokvarjenost teh gnusnih dejanj je, kar ni presenetljivo, zaznamovala našo stranko za vse življenje." Odvetniška ekipa ženske je potrdila, da je bila proti Combsu in drugima domnevnima napadalcema vložena zvezna tožba.

Sorodna novica Gerard Depardieu obtožen posilstva in spolnega napada na 22-letno igralko

Odvetniki domnevne žrtve trdijo, da je eden od drugih dveh moških, imenovanih v tožbi, pristopil k žrtvi v salonu v Michiganu, blizu mesta, kjer je takrat živela, ji povedal, da je Combsov najboljši prijatelj in jo prepričal, da z zasebnim letalom odpotuje v glasbenikov newyorški studio. "Ko so bili tam, so obtoženci drug za drugim žrtev zasipali z mamili in alkoholom in jo zlobno skupinsko posilili," še navajajo odvetniki domnevne žrtve.

Na goro obtožb se je odzval tudi Combs, ki je za BBC povedal: "Dovolj je dovolj. Zadnjih nekaj tednov sem tiho sedel in opazoval ljudi, kako poskušajo uničiti moj ugled in mojo dediščino. Posamezniki, ki so se želeli na hitro okoristiti, so me obtožili. Naj bom popolnoma jasen: nisem storil nobene od očitanih groznih stvari. Boril se bom za svoje ime, svojo družino in za resnico."

Prejšnji mesec je Diddyja R&B-pevka Casandra Ventura, znana kot Cassie, obtožila posilstva in trgovine z ljudmi. Stranki sta se zunajsodno poravnali dan po vloženi tožbi. Pozneje sta se oglasili še dve ženski, ki sta raperja obtožili posilstva. Diddy je trditve zanikal.

Posilstva znova obtožen tudi Depardieu

Francoskega zvezdnika Gerarda Depardieuja je po navedbah pariškega tožilstva spolnega napada obtožila še ena izmed njegovih igralskih kolegic, s čimer se je niz obtožb zoper igralca še dodatno razširil. Helene Darras naj bi Depardieu napadel med snemanjem filma leta 2007, poroča STA. Preiskovalci preučujejo pritožbo, ki jo je igralka zoper Depardieuja vložila septembra, vendar je verjetno zaradi francoske zakonodaje zadeva zastarala, zaradi česar je nadaljnja preiskava vprašljiva. Helen Darras je o spolnem napadu spregovorila tudi za televizijo France 2 ter povedala, da jo je Depardieu otipaval, ko je kot 26-letna statistka nastopala v filmu Disco. Kot je opisala, ji je pred snemanjem z roko segal po stegnih in zadnjici ter ji neposredno predlagal, da pride v njegovo garderobo. Čeprav je vabilo zavrnila, "to ni ničesar spremenilo", je poudarila. "Med snemanji me je še naprej otipaval," je pojasnila. Igralčevi odvetniki še niso bili dosegljivi za izjave, piše STA.

Seznam žensk, ki so igralca obtožile spolnega napada, je daljši še za eno ime. Foto: EPA
Seznam žensk, ki so igralca obtožile spolnega napada, je daljši še za eno ime. Foto: EPA

Zvezdnika so v Franciji zaradi obtožb o posilstvih in spolnih napadih začeli preiskovati že leta 2018. Med drugim je bil obtožen posilstva in spolnega napada na mlado francosko igralko Charlotte Arnould. Obtožbo je sam označil za neutemeljeno. Igralka je povedala, da jo je pri 22 letih Depardieu dvakrat posilil v svojem dvorcu v Parizu. Igralec je bil decembra 2020 obtožen, odrejen mu je bil tudi sodni nadzor, ni pa bil zaprt. Sam je vse navedbe zavrnil.

Od takrat so Depardieuja v medijih spolnega nasilja obtožile še druge ženske. Oktobra je v pismu časopisu Le Figaro zapisal, da ni "niti posiljevalec niti predator". "Nikoli, ampak res nikoli nisem zlorabil nobene ženske," je zatrdil. Eden najvidnejših francoskih igralcev, poznan po vlogah v filmih Cyrano de Bergerac, Nesrečniki in Zelena karta, je obenem že pred desetletjem v domovini poskrbel za veliko razburjenje, ko se je zaradi zvišanja davkov preselil v Rusijo, kjer je dobil tudi državljanstvo. Tudi sicer velja za prijatelja ruskega predsednika Vladimirja Putina, čeprav je lani javno nasprotoval vojni v Ukrajini in pozval k pogajanjem, še navaja STA.