"Težko je nadaljevati ustvarjanje glasbe, ko ni nujno, da te ljudje jemljejo popolnoma resno," je dejala 28-letnica in dodala, da je že večkrat doživela trenutke, ko so jo preplavljala vprašanja, kaj je smisel njenega početja in zakaj sploh še ustvarja glasbo. "Zdelo se mi je, da je bila pesem Lose You to Love Me najboljša pesem, ki sem jo kadar koli izdala, vendar za nekatere še vseeno ni bilo dovolj," je še povedala, a poudarila, da se zaveda, da veliko ljudi kljub vsemu uživa v njeni glasbi. Za to in svojo vztrajnost je sicer hvaležna, a je izrazila željo, da bi začela znova.

"Menim, da bo naslednjič, ko se bom lotila ustvarjanja albuma, vse drugače," je še pripomnila in dodala, da želi še zadnjič poskusiti, preden bo morda prenehala glasbeno ustvarjati. Tako je tudi namignila, da bi glasbeni studio mogoče raje zamenjala za filmskega in se posvetila svoji igralski karieri. "Rada bi si dala resno priložnost v igranju," je v intervjuju za Vogue priznala igralka, ki je na televizijskih zaslonih sicer že od majhnega.

Zaslovela je predvsem s svojo vlogo v seriji Čarovniki s trga Waverly (Wizards of Waverly Place), kjer je upodobila Alex Russo, med drugim pa je igrala tudi v filmu Še ena Pepelkina zgodba (Another Cinderella Story), Monte Carlo in Spring Breakers. Trenutno snema komično serijo Only Murders in the Building, kjer bo zaigrala poleg Steva Martina.

Kot Selena Gomez & The Scene je izdala tri albume, tem pa so sledili samostojni Stars Dance, Revival in Rare, ki ga je izdala lani. Njeni glasbeni zbirki pa se pridružujejo tudi trije že izdani EP-ji. Četrti, z naslovom Revelación bo izdan 12. marca, sestavljalo pa ga bo sedem skladb v španščini.