45-letna kolumbijska pevka se je junija razšla z nogometašem, za kar naj b bilo krivo njegovo varanje. V pogovoru za revijo Elle je prvič spregovorila o težkih dneh, ki jih doživlja, in bitki za skrbništvo nad njunima sinovoma, devetletnim Milanom in sedemletnim Sasho.

"Vse skupaj ni težko le zame, ampak tudi za otroka. Resnično težko. Varni smo le v hiši. Ne moremo v park, na sladoled ali na kakšno dejavnost, saj nas povsod zasledujejo fotografi. Večkrat skušam otrokoma prikriti, kaj se dogaja. Želim ju zaščititi, saj sta moja glavna misija v življenju. Veliko stvari jima ne povem, a potem slišita kaj neprijetnega v šoli ali od prijateljev. Seveda to na njima pusti sledi," je dejala.

Kot slabe sanje

Vse dogajanje je opisala kot "cirkus". "Zaslužita si običajno življenje, a povsod se pojavlja toliko govoric in domnev o naši družini. V veliki večini ne ločijo zrna resnice," je še povedala pevka. Dodala je, da ne glede na to, kako se je zveza z Gerardom končala, bo vedno ostal oče njenih otrok. "Prepričana sem, da se bova dogovorila in našla pot, ki bo najboljša za otroka. A za to potrebujeva mir in zasebnost. Otroka sta res vznemirjena, ker se njuna starša ločujeta. Tudi sama si včasih mislim, da so vse skupaj le slabe sanje, iz katerih se bom zbudila. A niso, na žalost je vse res."

Shakira je dodala, da si v zadnjih mesecih rane vse bolj celi tudi z glasbo. "Glasba je kot rešilni jopič. V preteklosti sem večkrat odlagala poslovne stvari, ker sem želela čim več časa preživeti s sinovoma. Zdaj pa sem res hvaležna za svoje delo, saj se z njim zamotim in najdem dodaten smisel v življenju."

"Nedolžna sem."

Komentirala je tudi obtožbe o utaji davkov. Špansko tožilstvo namreč zanjo zahteva osemletno zaporno kazen, saj naj bi utajila davke v višini 14,5 milijona evrov. Zvezdnica naj ne bi plačevala davkov med letoma 2012 in 2014, a sama trdi, da takrat sploh ni živela v Španiji. "Boriti se moram za tisto, o čemer sem prepričana. Vse obtožbe so neresnične. Poleg tega sem poplačala vse zneske, ki so jih zahtevali, še preden so vložili tožbo. Nikomur ne dolgujem ničesar," je dejala.