Igralka bo kmalu izdala svoj novi podkast Let's Be Clear with Shannen Doherty. Foto: AP
Igralka bo kmalu izdala svoj novi podkast Let's Be Clear with Shannen Doherty. Foto: AP

Shannen Doherty, zvezdnica serije Beverly Hills 90210, že več let z javnostjo deli svojo bitko z zdravjem. Leta 2015 so ji namreč diagnosticirali raka na dojki, leto pozneje je prestala mastektomijo, a je operacija pokazala, da so se rakave celice morda razširile zunaj bezgavk.

Zatem je opravila kemoterapijo in radioterapijo, leta 2017 pa je objavila, da je v remisiji. Čez tri leta je razkrila, da se je rak četrte stopnje vrnil. Na začetku tega leta je na družbenih omrežjih objavila videoposnetek sebe med prejemanjem kemoterapije in sledilce obvestila, da se je bolezen razširila z njenih prsi v možgane in je zdaj v zadnjem stadiju.

V nedavnem intervjuju za People je povedala, da se je rak četrte stopnje razširil tudi na njene kosti. Obenem je poudarila, da je predana boju z boleznijo in tako odločena nadaljevati zdravljenje. "Nisem končala življenja. Nisem končala ljubezni. Nisem končala ustvarjanja," je dejala 52-letnica. Z novimi zdravljenji in kliničnimi preizkušanji, ki so na voljo, upa, da bo okrevala, pravi, da "njen najboljši spomin šele prihaja", poroča BBC.

"Ljudje domnevajo, da to pomeni, da ne moreš hoditi, jesti, delati. Že zelo zgodaj te odpišejo," je povedala v intervjuju. "Smo živahni in imamo zelo drugačen pogled na življenje. Smo ljudje, ki želimo delati in sprejemati življenje ter iti naprej," je še izpostavila.

Igralka bo kmalu izdal svoj novi podkast Let's Be Clear with Shannen Doherty, ki se bo ozrl na njeno življenje in razpravljal o njeni zgodbi o raku.