Ed Sheeran se je v svoji karieri spopadal s številnimi težavami. Foto: EPA
Ed Sheeran se je v svoji karieri spopadal s številnimi težavami. Foto: EPA

Za britanskega zvezdnika je bila njegova druga svetovna turneja, na kateri je promoviral album X iz leta 2014, najtežje obdobje v karieri. Spoprijemal se je s paničnimi napadi, nizko samopodobo in številnimi drugimi težavami. "Prebedel in popival sem vsako noč. Na avtobusu pred koncertno areno sem spal ves dan, se zvečer zbudil, šel na oder, naredil šov, se vrnil na avtobus in spet popival. Sonca nisem videl štiri mesece," je turnejo opisal 29-letni zvezdnik.

Mamljiv mu ni bil samo alkohol, ampak tudi mamila in slaba prehrana, piše britanski BBC. "Klicali so me 'Teddy z dvema večerjama', ker sem pojedel ogromne količine hrane. Posledično sem se začel rediti in sovražiti lastno podobo," je povedal Sheeran, ki se danes zaveda, da mu je takšen življenjski slog povzročil motnje hranjenja.

Elton John je pomagal zvezdniku pri njegovi bitki z motnjami hranjenja. Foto: Reuters
Elton John je pomagal zvezdniku pri njegovi bitki z motnjami hranjenja. Foto: Reuters

Zvezdniku, ki se je bojeval z odvisnostjo, je pomagal njegov mentor Elton John, ki se je prav tako bojeval z alkoholizmom in prenajedanjem. Ta mu je na začetku kariere pomagal na glasbenem področju, pozneje pa sta spletla tudi prijateljske vezi. Zasluge za bolj zdrav življenjski slog med drugim pripisuje svoji ženi Cherry. "Veliko telovadi in se zdravo prehranjuje. Zaradi nje sem začel s tekom in zdravo prehrano. Prav tako ne pije pogosto alkohola, zato ga tudi jaz ne," je povedal o ženi, za katero pravi, da mu je spremenila življenje na boljše.

Premor v letu 2020
"Ko delaš v glasbeni industriji, je pomembno, da veš, kdaj ne le ti, ampak tudi občinstvo potrebuje odmor od tvojega dela," pravi Sheeran, ki se je za leto 2020 odločil, da se bo umaknil iz glasbenega sveta. V tem času namerava srečo iskati v drugih oblikah umetnosti in družinskem življenju.

Prav tako si je vzel odmor od družbenih omrežij, za katera meni, da je enostavno prestar. "Dvomim, da mi bo uspelo obdržati mlado občinstvo, saj se sam približujem 30. letu," razlaga zvezdnik, "16-letnik se bo težko identificiral z mojim mišljenjem v novem albumu. Zato menim, da ne potrebujem več družbenih omrežij za promoviranje novega albuma."

Kljub odmoru od glasbenega sveta bo svoj čas namenil ustvarjanju nove glasbe v studiu, kjer bo zaradi zdravega življenjskega sloga svoj delovni čas skrajšal in več časa posvetil ženi Cherry.