Na družbenih omrežjih je irska zvezdnica 5. junija s svojimi sledilci delila novico, da se umika z odrov in iz glasbene industrije. "To ni žalostna novica. To je neverjetno lepa novica. Bojevnik ali bojevnica ve, kdaj se mora umakniti," je zapisala Sinéad O’Connor in dodala, da je po 40-letnem potovanju čas, da uresniči tudi druge sanje. Tako je napovedala, da bo album No Veteran Dies Alone, ki naj bi izšel naslednje leto, zadnji, s tem pa je tudi odpovedala turnejo v letu 2022. "Postala sem starejša in utrujena sem," je še priznala 54-letna pevka in dejala, da je zaradi svoje nove knjige Rememberings ugotovila, da je sama svoja šefica, za razkritje upokojitve pa ni želela čakati na odobritev knjižnih agentov in menedžerjev.

Svojo izjavo je zdaj preklicala. Njen odziv naj bi bil le reakcija na nekatere izmed nedavnih, po njenem mnenju mačističnih in žaljivih, intervjujev v Združenem kraljestvu, Kanadi in na Irskem, v katerih niso upoštevali njenih prošenj, naj bodo glede njene preteklosti obzirni in naj tako ne sprašujejo o zlorabah v otroštvu ali bolečih stvareh glede duševnega zdravja, saj bi bilo to za njo lahko zelo travmatično. Neupoštevanje zahtev jo je vznemirilo, saj naj bi se že zadnjih 30 let med promocijo svojega dela soočala z "zlorabo" medijev, ki naj bi jo zasmehovali.

Vznemiri jo, ko se norčujejo, ker trpi za dolgotrajnimi posledicami travme

O'Connor meni, da so mediji že večkrat, za zabavo, izkoristili njeno preteklost, to, da je zaradi nasilne preteklosti ranljiva, pa uporabili za žaljenje in norčevanje. Trpela naj bi za "posledicami barbarske telesne in spolne zlorabe", mediji pa naj bi, za zabavo, to temo vedno znova odpirali. Ko so jo tako "izkoristili", pa se je vedno znova spremenila v tistega ranjenega otroka oziroma mladenko.

Ugotovila je tudi, da bi jo moral med promocijo knjige spremljati svetovalec. Sama se namreč ni zavedala, kako jo bo govor o preteklosti vznemiril. Poudarila je, da bi bilo, če bi šlo za njeno telesno zdravstveno stanje, in ne psihično, popolnoma drugače – nihče je na podlagi tega ne bi opredeljeval.

Nekatere izmed spraševalcev je tako oklicala za "pujse v šminki", pojasnila pa je, da je tudi v preteklosti že večkrat nepremišljeno napovedala upokojitev. "Pogosta zmota je, da sem amazonka. Nisem. Sem 163 centimetrov visoka ženska z mehkim srcem, ki je v bistvu zelo krhka," je še poudarila in priznala, da je pustila, da so ji "pujsi v šminki" začasno zmešali glavo, poroča NME.

Za preplah se je vsem iskreno opravičila

"Rada imam svojo službo, ustvarjanje glasbe. Ne maram pa posledic tega, da sem talentirana in neposredna," je v svoji objavi še zapisala O'Connor, ki je znana tudi pod imenom Shuhada' Davitt, in poudarila, da to pomeni vsakodnevni boj s predsodki. Priznala je, da je rojena za nastope v živo, in potrdila, da bo še vseeno nastopala na vseh napovedanih koncertih v letu 2022.

Zaradi neverjetne ljubezni in podpore, ki jo je prejela v zadnjem času od oboževalcev, založbe in menedžerjev, naj bi se počutila varno, zato se je tudi odločila, da upokojitev prekliče. Za preplah se je opravičila tako oboževalcem kot tudi zaposlenim v industriji. Priznala je, da se je tudi sama prestrašila, saj je zaradi situacije edini izhod videla v tem, da zbeži iz glasbene industrije in zapusti glasbo. "Še naprej bom prečudovita," je še obljubila pevka.