Novonajdeni zaklad bodo oboževalci lahko prvič poslušali konec julija, ko bo izšel album Welcome 2 America. Pesmi z albuma so bile sicer napisane in posnete v Princeovem snemalnem studiu Prince's Paisley Park že pred istoimensko turnejo leta 2010, a na njej tega materiala ni predstavil. Razloga za to in zakaj pozneje javno ni objavil pesmi, pa po besedah njegovega dolgoletnega klaviaturista Morrisa Hayesa nikoli ni razkril. Kmalu je že začel pripravljati nov projekt, poroča CBS.

Album, ki ga bo pet let po smrti legendarnega glasbenika izdala Legacy Recordings, ločena veja Sony Music Entertainmenta, naj bi bil "močna umetniška izjava, ki dokumentira Princeove skrbi, upanja in vizije za spreminjajočo se družbo". Med drugim naj bi se dotaknil tudi površinskosti družbenih medijev, kulture zvezdnikov televizijskih resničnostnih oddaj in korporativnih monopolov glasbene industrije, v času snemanja pa je poudaril, da živimo v družbi, ki si jo je zamislil sam George Orwell.

Še vedno ostaja veliko nepregledanega materiala

Prince je umrl brez oporoke, med dediči njegovega premoženja naj bi bilo šest družinskih članov, od teh je eden že umrl. Ti še zdaj niso dosegli soglasja, banka, ki trenutno nadzoruje Princeovo premoženje, pa je tako nekdanjega menedžerja Lady Gaga Troya Carterja pooblastila, da uredi glasbeno zbirko.

V Princeovem kompleksu Prince's Paisley Park Studios naj bi bil namreč sef, ki naj bi skrival še na stotine neodkritih del. Skupina arhivarjev dela polni delovni čas, posluša glasbo umrlega zvezdnika in predlaga nove izide pesmi. Upravljavci Princeove lastnine so od njegove smrti na leto izdali približno album na leto, a to so bile predvsem ponovne izdaje že izdanih albumov ali pa kompilacije.