Sinead O’Connor je pustila velik pečat v glasbenem svetu, še vedno pa je najbolj znana zaradi priredbe Princeve skladbe Nothing Compares 2 U. Foto: EPA
Sinead O’Connor je pustila velik pečat v glasbenem svetu, še vedno pa je najbolj znana zaradi priredbe Princeve skladbe Nothing Compares 2 U. Foto: EPA

je prostovoljka v hiši hospica, kjer pomaga vojnim veteranom, ki so ostali sami v življenju.

"To je ljubezen, ki sem si jo tako dolgo želela," je zapisala na svoji strani Facebooka nova prostovoljka društva No Veteran Dies Alone (Noben veteran ne umre sam). Pevka je po poročanju spletne strani Irish Mirror s prostovoljstvom izpolnila svojo "skrito življenjsko željo". Le nekaj dni za tem, ko je maja za nekaj dni izginila, je trdila, da so pred njo dnevi uvajanja.

Pevka je sredi maja zbudila precej medijske pozornosti, ko je izginila neznano kam. Nazadnje so jo videli v predmestju Chicaga Wilmette, in ko se po več kot enem dnevu ni vrnila, so njeni prijatelji poklicali policijo.

Ameriški tabloidni portal TMZ je poročal, da naj bi se policija bala, da je samomorilna - pevka je zaradi družinskih razmer samomor skušala narediti novembra lani. A potem ko so jo našli, so v kratkem sporočilu zapisali, da je pevka nepoškodovana.

A zdi se, da pevka obrača nov list v svojem življenju, potem ko je izginila in zašla v težave, ko je po Princeovi smrti komika Arsenia Halla obtožila, da je bil glasbenikov razpečevalec mamil. Tako ji grozi izguba kar nekaj milijonov, saj jo Hall toži. Vsekakor to ni dobra novica za njena prizadevanja, da pridobi skrbništvo nad svojima dvema otrokoma, ki sta v skrbi irske agencije Tusla.