Prva dama Združenih držav Amerike v posnetku tudi preklinja. Foto: Reuters
Prva dama Združenih držav Amerike v posnetku tudi preklinja. Foto: Reuters

Med pogovorno oddajo Anderson Cooper 360 na CNN-u so ekskluzivno predvajali posnetke Melanie Trump, ki jih je skrivoma posnela njena nekdanja svetovalka Stephanie Winston Wolkoff, ki je za Trumpovo med drugim pisala tudi govore.

Posnetki žene ameriškega predsednika Donalda Trumpa so bili na skrivaj posneti poleti leta 2018. V njih je prva dama Amerike izražala nejevoljo zaradi kritik javnosti, ki so se nanašale na moževo politiko ločevanja družin, ki nezakonito prečkajo južno mejo Združenih držav Amerike. "Pravijo, da sem sokrivka, da sem taka kot on in da ga podpiram," je dejala prva dama in dodala, da ljudje mislijo, da glede na svoj status ne naredi dovolj.

Poleg tega je razkrila tudi svoje iskreno mnenje glede božičnega okraševanja: "Prekleto trdo delam pri božičnih obveznostih. Vendar koga brigajo božične zadeve in okraševanje? A vseeno jih moram izvesti," je potožila. V nadaljevanju je dodala, da jo ljudje, četudi svoje božične dolžnosti izpelje, vedno očitajoče sprašujejo glede otrok, ki so bili ločeni od svojih družin. "Dajte mi mir. Kje so bili, ko je Obama delal enako?" je jezno pripomnila in dejala, da ni imela priložnosti, da bi otroke ponovno združila z družino, saj je vseeno treba upoštevati določen postopek in zakon.

Del njenih obveznosti je tudi načrtovanje božične okrasitve. Foto: EPA
Del njenih obveznosti je tudi načrtovanje božične okrasitve. Foto: EPA

Amerika za ljudi skrbi bolje kot Mehika

V drugih posnetkih Melania med drugim poudarja, da Amerika za priseljene otroke dobro skrbi. "Žalostno je slišati, da določenih stvari v svoji državi, kjer morda spijo na tleh, nimajo," je dejala in priznala, da vse ni rožnato, saj niso s starši.

Vseeno pa je podvomila o avtentičnost pripovedi nekaterih priseljencev, ki trdijo, da so zbežali pred nevarnostjo v domovini. "Veliko mater in otrok se nauči, katere stvari morajo povedati, da bi jim dovolili ostati," je podala svoje mnenje in dodala, da bi lahko ostali v Mehiki, da pa tam ne želijo ostati, saj Amerika zanje skrbi bolje.

Wolkoffova je sicer dejala, da je bila morda Melania, ker je tudi sama mati, nagonsko zaskrbljena za otroke. Ker pa naj ne bi imela moža, s katerim bi se lahko pogovorila o tem, kaj čuti, je svoje mnenje zadržala zase in se prilagodila političnim ciljem soproga. "Veliko bi se lahko naredilo, vendar za to ni podpore ali razumevanja," je sklenila Wolkoffova.

S. W. Wolkoff izdala tudi knjigo o svojem odnosu s Trumpovo

Stephanie Winston Wolkoff, prva oseba, ki jo je Melania najela za pomoč, je bila nekoč zaposlena pri reviji Vogue. Težave pa so se začele pojavljati, ko naj bi za posvetitev predsednika od 26 milijonov ameriških dolarjev (okoli 23 milijonov evrov) podjetje Wolkoffove, ki je za inavguracijo sicer dobila kar 500.000 ameriških dolarjev, za organizacijo dogodkov zase zadržalo kar 1,6 milijona ameriških dolarjev.

Nekdanja svetovalka ameriške prve dame je pred časom izdala tudi knjigo Melania in jaz (Melania and Me). Trumpova je bila ob izdaji knjige besna, saj je Wolkoffova, ki je bila sicer dolga leta članica najožjega kroga prve dame, v knjigi razkrila zasebne pogovore. Teme pogovorov so med drugim dotaknejo tudi Melanijinega hladnega odnosa s pastorko Ivanko in zakona z ameriškim predsednikom.